Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

45 χρόνια διεθνές το αεροδρόμιο της Καλαμάτας


Η διευκρίνιση έγινε χθες στη σελίδα των «Φίλων του αεροδρομίου Καλαμάτας» στο facebook και προφανώς από δηλώσεις κάποιων, όπως αναφέρουν, τους δόθηκε η αφορμή.
Αναφέρουν λοιπόν: «Επειδή συνεχίζεται στις δηλώσεις αρκετών παραγόντων ότι πρέπει το αεροδρόμιο να γίνει διεθνές κ.λπ., διευκρινίζουμε ότι το αεροδρόμιο είναι ήδη διεθνές εδώ και 45 χρόνια. Ο προσδιορισμός διεθνές αναφέρεται στη δυνατότητα διενέργειας κρατικών ελέγχων ελευθεροκοινωνίας για απευθείας Διαβατηριακό, Συναλλαγματικό, Τελωνειακό, Αερολιμενικό Έλεγχο για είσοδο - έξοδο σε τρίτες χώρες.
Τρίτες χώρες είναι οι χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ και για ορισμένες και εντός Ε.Ε., αλλά σε καθεστώς extra Syengen, π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο, απαιτείται διαβατηριακός έλεγχος.
Τα αεροδρόμια, λοιπόν, που διαθέτουν τέτοιους ελέγχους, όπως το “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, είναι διεθνή και μπορεί μια πτήση από π.χ. Ρωσία, Ινδίες, Αίγυπτο, Αμερική κ.λπ. να κάνει απευθείας είσοδο στην Ευρώπη ή έξοδο σε τρίτες χώρες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε Κύθηρα, Λέρο, Κάσο, Αστυπάλαια, Λέρο, Μήλο, Καστελλόριζο κ.λπ., διότι δεν έχουν κατά τις απαιτήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ICAO τη σχετική ευκολία της ελευθεροκοινωνίας – facilitation».
Β.Β. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου