Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Καφαντάρης και Καραλής με Χαρίτση για το Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη

Ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής.
Στη συνάντηση, όπως σημειώνεται από την πλευρά του δήμου, ο Δ. Καφαντάρης “εξέφρασε την αγωνία του για την καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση των μελετών αυτού του αναπτυξιακού έργου”, προσθέτοντας ότι αυτή η καθυστέρηση “αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου, ενός τόπου με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο τουριστικό και μεταποιητικό τομέα”, τονίζοντας παράλληλα ότι “πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί η χρηματοδότηση που έχει διασφαλιστεί, ώστε επιτέλους να ξεκινήσει”.
Από την πλευρά του, ο Δ. Καραλής κάλεσε σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας- “τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες του Νομού Μεσσηνίας να στρέψουν την προσοχή τους και το ενδιαφέρον τους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προβάλλονται, για πολλά χρόνια, στην εξέλιξη της κατασκευής του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη”.
Παράλληλα επισήμανε ότι “πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι χωρίς δρόμους και αεροδρόμιο, που να εξυπηρετούν την επισκεψιμότητα των τουριστών στις περιοχές της, η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός θα υπολείπεται”. 
Ο πρόεδρος της Ενωσης πρόσθεσε ότι ο εν λόγω φορέας “έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει τη θέση του σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, η οποία είναι συνυφασμένη με τις υποδομές και τα οδικά δίκτυα.
Κλείνοντας η φετινή τουριστική περίοδος και αποτιμώντας τα αποτελέσματα, ο νομός μας εξακολουθεί να παραμένει ουραγός στις υπόλοιπες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδος που έτρεξαν με μεγαλύτερες ταχύτητες και ανοδική πορεία. Η Μεσσηνία παραμένει καθηλωμένη και δέσμια των χρόνιων προβλημάτων της που λιμνάζουν χωρίς πρόοδο, σε επίπεδο υποδομών και οργάνωσης, έτσι ώστε να ακυρώνεται κάθε προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου