Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο το Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Εντός των επόμενων εβδομάδων, μέσα στο Δεκέμβριο, θα ολοκληρωθεί το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο, ανακοίνωσε χθες ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, σε επίσκεψή του στο έργο συνοδευόμενος από μηχανικούς του υπουργείου και το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη. 
Ο ίδιος ενημέρωσε ότι τα συμπληρωματικά έργα που πρέπει να γίνουν (και κυρίως η συνέχιση της βελτίωσης του δρόμου, γύρω στο 1 χιλιόμετρο μέχρι του “Λαδά”, το δρόμο Ρωμανού - Γαργαλιάνοι) περιλαμβάνονται σε νέα ολοκληρωμένη μελέτη και δεσμεύτηκε πως θα υλοποιηθούν με καινούργια εργολαβία.

Τα συμπληρωματικά έργα και τις παρεμβάσεις αποκατάστασης σε γειτονικούς δρόμους που απαιτούνται, τα είχε ζητήσει νωρίτερα ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος. Ειδικότερα, ο κ. Καφαντάρης ζήτησε: Να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο δρόμος μέχρι του “Λαδά”, γιατί κατεβαίνει και η Τριφυλία σε αυτό το δρόμο. Να μπουν φωτισμοί στους κόμβους, να γίνουν πεζοδρόμια και να δημιουργηθούν προσβάσεις στις ιδιοκτησίες, στα κτήματα. “Δίνονται επί τόπου λύσεις από την ανάδοχο εταιρεία, αλλά χρειάζεται γενικότερη κατεύθυνση”, είπε ο δήμαρχος. Ζήτησε ακόμα να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκύψει από το έργο, και πληροφόρησε ότι το δρόμο Κρεμμύδια - Χατζή τον επισκευάζει η Περιφέρεια. Είπε ότι ο δρόμος προς Παπούλια έχει καθιζήσεις, ενώ και άλλοι οικισμοί έχουν ζητήματα από το έργο. 
Ο Γ. Δέδες είπε ότι “το Σουληνάρι - Κορυφάσιο ήταν από τα προβληματικά έργα, όταν αναλάβαμε το 2015”. Διευκρίνισε πως υπήρχαν τεχνικά θέματα, ελλείμματα στη μελετητική προετοιμασία και σημείωσε ότι χάρη στην καλή συνεργασία του δήμου, της υπηρεσίας και του αναδόχου λύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα, αναπροσαρμόστηκαν οι μελέτες, και είναι πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία του έργου. 
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Δέδες είπε ότι το έργο έχει ευρωπαϊκή και εθνική χρηματοδότηση, ξεκαθάρισε πως υλοποιείται από τη Γ.Γ. Υποδομών και εκτίμησε ότι χρειάζεται η θεσμική συνεργασία όλων. Επιβεβαίωσε ότι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, στο τέλος του 2015, και ανέφερε πως ρόλο στην καθυστέρηση έπαιξαν οι απαλλοτριώσεις, η μελέτη και γεωτεχνικά ζητήματα.
Ο Δ. Καφαντάρης υπενθύμισε ότι τη μελέτη είχε χρηματοδοτηθεί από την ΤΕΜΕΣ και είχε συνταχθεί μέσω της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας. Επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο και, επιχειρώντας να υπερασπιστεί την προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ότι αν το έργο δεν είχε ενταχθεί το 2013 δεν θα γινόταν. Επίσης ανέφερε πως έχουν συνέχεια τα έργα και υπάρχει διαχρονική συνεργασία, από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. 
Το κλιμάκιο των μηχανικών του υπουργείου (με τον διευθυντή της επιβλέπουσας υπηρεσίας Δημήτρη Αναγνόπουλο) και ο κ. Δέδες είδαν από κοντά ζητήματα προσβάσεων και αποκατάστασης προβλημάτων που έθεσε ο Νίκος Κισκήρας στην περιοχή των Κρεμμυδίων, ενώ στο τέλος του έργου στην απόληξη της παράκαμψης Κορυφασίου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού του χωριού Λάζαρος Σύρνος έθεσε το ζήτημα των ομβρίων, για τα οποία θα διαπλατυνθεί το γεφυράκι σε παρακείμενο ρέμα - αποδέκτη. Αυτή την περίοδο γίνονται οι τελευταίες εργασίες στην παράκαμψη Κορυφασίου. 
Στη συνέχεια ο γ.γ. Υποδομών επισκέφτηκε τα λιμάνια Πύλου και Μεθώνης, για να δει από κοντά με τους μηχανικούς και τον κ. Καφαντάρη τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας “Ζορμπάς”. 
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου