Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος 51ος εφοπλιστής στον κόσμο

Ο επικεφαλής της Costamare Κωστής Κωνσταντακόπουλος είναι ανάμεσα στους 15 Ελληνες εφοπλιστές που περιλαμβάνονται στη λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία. Στη σχετική ετήσια κατάταξη της Lloyd’s List η «ελληνική ομάδα» είναι η πολυπληθέστερη, με δεύτερη την κινεζική που αριθμεί 12 προσωπικότητες και τρίτο το Ηνωμένο Βασίλειο με 10 συμμετοχές. 
Ο πρώτος Ελληνας είναι για άλλη μια χρονιά ο Γιάννης Αγγελικούσης, που βρίσκεται στην 6η παγκόσμια θέση, ενώ πέρυσι ήταν στην 8η. 
Στην 1η θέση βρίσκεται ο Νοτιοκορεάτης γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Kitack Lim. Στη 2η θέση βρίσκονται από κοινού δύο Δανοί, ο διευθύνων σύμβουλος της AP Moller Holding Robert Uggla και ο διευθύνων σύμβουλος της AP Moller-Maersk Soren Skou.
Στην 3η οι Xu Lirong (China Cosco Shipping Group) και Li Jianhong (China Merchants Group), οι όμιλοι των οποίων έχουν παρουσία στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα. Στην 4η και 5η θέση βρίσκονται πάλι Κινέζοι εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού τομέα και ειδικότερα η Hu Xiaolian, επικεφαλής της The Export-Import Bank of China και οι Zhao Guicai της ICBC Financial Leasing και Zhao Jiong της Bocomm Financial Leasing. 
Ο 2ος Ελληνας στο Top 100 είναι ο Γιώργος Προκοπίου που βρίσκεται στη 12η θέση. Η 3η ελληνική συμμετοχή συναντάται στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και είναι αυτή της Αγγελικής Φράγκου. 
Αλμα 14 θέσεων από πέρυσι εμφανίζεται να κάνει στην 24η θέση ο τέταρτος Ελληνας, ο Πέτρος Παππάς διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk. Στην 25η κατατάσσεται ο Γιώργος Οικονόμου της TMS και της Dryships. Στην 26η θέση ο πέμπτος Ελληνας, ο Παναγιώτης Γ. Λιβανός της GasLog και στην 7η θέση μεταξύ των Ελλήνων και στην 43η της διεθνούς κατάταξης ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης. Ακολουθούν στην 51η θέση ο επικεφαλής της Costamare Κωστής Κωνσταντακόπουλος και στην 59η θέση ο Ευάγγελος Μαρινάκης, αμφότεροι σημαντικά υψηλότερα από πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου