Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

“Σχιζοφρένεια” η επαναλειτουργία πεδίου βολής στη Σχίζα

“Σχιζοφρένεια” χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Σιψάς την ενδεχόμενη επαναλειτουργία πεδίου βολής στη Σχίζα, περιοχή που ανήκει στο Natura 2000. 
Στη σχετική γραπτή του δήλωση, ο Δ. Σιψάς σημειώνει, ειδικότερα: “Η σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του κέντρου εκπαίδευσης πιλότων της στρατιωτικής Αεροπορίας σε διεθνές και η απειλή ενεργοποίησης του πεδίου βολής Σχίζας, δημιουργεί έντονες ανησυχίες και προβληματισμούς στους κατοίκους της περιοχής του δήμου μας και σε πολλούς άλλους πολίτες.
Το πόσο θετικό ή αρνητικό είναι η αναβάθμιση του κέντρου εκπαίδευσης είναι μια μεγάλη κουβέντα και θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση σοβαρή και να αναλυθούν οι παράμετροι σε σχέση με την προοπτική και τον χαρακτήρα που θέλουμε για τη Μεσσηνία, θα πρέπει εκτός των ταγών να τοποθετηθεί η κοινωνία. Εκείνο που φαίνεται και απασχολεί έντονα, είναι πως μια τέτοια αναβάθμιση θα έχει συνέπειες και στην ενεργοποίηση και αναβάθμιση του πεδίου βολής Σχίζας, μια προοπτική που βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους σύσσωμους τους πολίτες, τις συλλογικότητες και τον Δήμο Πύλου - Νέστορος. 
Μια τέτοια προοπτική υπονομεύει την ανάπτυξη που έχει διαμορφωθεί στο τόπο μας, βάζοντας σε κίνδυνο την παραπέρα ομαλή της πορεία, εκθέτει την πολιτεία και κλονίζει την αξιοπιστία της απέναντι στην Ε.Ε. σε σχέση με το Νatura 2000. Ως γνωστό, στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος η νήσος Σχίζα είναι ενταγμένη στο Νatura 2000 με κωδικό GR2550007 ως τοπίο προστασίας της φύσης, που σημαίνει ότι χρήζει ιδιαίτερης προστασίας και όχι ανηλεών βομβαρδισμών, μήπως εδώ υπάρχει μια “σχιζοφρένεια”; 
Η Σχίζα, το Βενέτικο, η Αγιαμαριανή, η Σαπιέντζα και το στενό της Μεθώνης και οι υποθαλάσσιοι θησαυροί μας, ωθούν σε μια άλλη προοπτική από αυτή των πεδίων βολής καθώς και των κόκκινων τόνων, των λιγνιτωρυχείων και άλλων συναφών, που ενωμένοι με αγώνες στο πρόσφατο παρελθόν αποτρέψαμε. Ας σκεφτούν λογικά αυτοί που σχεδιάζουν, ας μην χαλούν το υνί για να φτιάξουν βελόνι. Δεν νομίζω να μην υπάρχει εναλλακτική λύση, παντού νησιά του Natura έχουν πεδία βολής;”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου