Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Η πρόεδρος της Φοινικούντας κατά της επαναλειτουργίας της Σχίζας

Την αντίθεσή της, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία, για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του πεδίου βολής στη Σχίζα εκφράζει με επιστολή της η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταυρούλα Μιχαήλ. 
Αναλυτικά αναφέρει: “Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για την πιθανή διάθεση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να πραγματοποιήσει την επαναλειτουργία του πεδίου βολής της νήσου Σχίζας στα πλαίσια της αναβάθμισης του κέντρου εκπαίδευσης πιλότων της στρατιωτικής Αεροπορίας από εθνικό σε διεθνές επίπεδο.
Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει την τοπική κοινωνία μας και όλο το Δήμο Πύλου -Νέστορος αφού θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο σε πολλά επίπεδα. Πολλάκις, έχουν γίνει προσπάθειες να "θιγεί" το σύμπλεγμα των Οινουσσών (Βενέτικο, Σχίζα, Αγία Μαρίνα, Σαπιέντζα).
Ωστόσο μέσα από αγώνες όλων των πολιτών και φορέων έχει αποτραπεί η καταστροφή. Βασικό επιχείρημα: Η Νήσος Σχίζα είναι ενταγμένη με προεδρικό διάταγμα στο πρόγραμμα Νatura 2000 ως τοπίο πραστατευμένου κάλλους. Πώς λοιπόν ένα προστατευμένο τοπίο κάλλους της φύσης μπορεί να γίνει έρμαιο βομβών; Πέρυσι, τέτοια εποχή σε συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Βίτσα στην οποία παρευρέθησαν η βουλευτής Μεσσηνίας κυρία Γιώτα Κοζομπόλη, η επιτροπή αγώνα κατά του πεδίου βολής της Σχίζας και η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φοινικούντας, ο κύριος Βίτσας ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις αντιδράσεις της κοινωνίας μας και του κατατέθηκαν μελέτες και επιχειρήματα οι οποίες καταδεικνύουν τη σοβαρότητα μιας τυχόν ενεργοποίησης του πεδίου βολής. 
Ελπίζω λοιπόν σε μια πιθανή κινητοποίηση, αν συμβεί αυτό, ώστε να αποφευχθεί για ακόμη μια φορά η καταστροφή του φυσικού μας πλούτου που χρόνια τώρα εκτιμάται και από τον τουρισμό, ο οποίος είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της περιοχής μας και γενικότερα της Μεσσηνίας. Πάντα αγωνιστές για τον τόπο μας!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου