Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ “CONDE NAST TRAVELLER” Η Μεσσηνία στους 19 παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς το ‘19

Το “Conde Nast Traveller”, ένα από τα πιο γνωστά ταξιδιωτικά περιοδικά στον κόσμο, δημοσίευσε τη λίστα με τους 19 κορυφαίους προορισμούς που αξίζει κανείς να επισκεφθεί μέσα στο 2019. Εξωτικές επιλογές όπως το St. Barth’s στην Καραϊβική και η Ταϊτή στη Γαλλική Πολυνησία, αλλά και αναπάντεχες προτάσεις όπως η Τρανσυλβανία στη Ρουμανία και η Νέα Ορλεάνη δεν κατάφεραν να περάσουν στην «κούρσα» της πρωτιάς τον ελληνικό προορισμό που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
 
Oπως αναφέρει το δημοσίευμα, «με τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη να έχουν κορεστεί από τους τουρίστες, οι ταξιδιώτες στρέφονται προς την ηπειρωτική Ελλάδα ανακαλύπτοντας υπέροχα μέρη, τα οποία αποτελούν ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου». Eνα από αυτά λοιπόν είναι και η Πελοπόννησος, «μια χαλαρή γωνιά της Μεσογείου», όπως την χαρακτηρίζει η ταξιδιωτική συντάκτρια Rachel Howard, η οποία βρέθηκε πρώτη ανάμεσα στους 19 προορισμούς παγκοσμίως που διέκριναν οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του βρετανικού περιοδικού. 
Σύμφωνα με την ίδια, η Νότια Πελοπόννησος άρχισε να μπαίνει δυναμικά στο τουριστικό προφίλ της χώρας από το 2010, χρονολογία που πρωτολειτούργησε η διεθνών προδιαγραφών και φήμης Costa Navarino, μέρος της φιλοσοφίας της οποίας ήταν (και είναι) η προώθηση της Μεσσηνίας στους επισκέπτες της και η διάδοση της πλούσιας ιστορίας και κληρονομιάς που διαθέτει η περιοχή. 
Σε συνδυασμό με το άνοιγμα του αεροδρομίου της Καλαμάτας προς διεθνείς προορισμούς και την προσγείωση σε αυτό ακόμη και τσάρτερ πτήσεων, η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Πελοπόννησο δεν άργησε να σημειώσει ανοδική πορεία, αυξάνοντας τις αφίξεις τον προηγούμενο χρόνο κατά 15%. Μάλιστα, μέσα στο 2019 αναμένεται και η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ Πάτρας και Πύργου, μετά από επτά χρόνια παύσης, κάτι που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις αλλά και τη γνωριμία και με αυτούς τους προορισμούς της Πελοποννήσου. 
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η παγκόσμια διοργάνωση τριάθλου IRONMAN®, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 14 Απριλίου στην Costa Navarino, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Πελοπόννησο, την κοιτίδα του ολυμπιακού πνεύματος και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από την Costa Navarino στη Μεσσηνία, ανάμεσα στα πιο αυθεντικά και μαγευτικά παραθαλάσσια μεσογειακά τοπία της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Με έναν φυσικό πλούτο γεμάτο βουνά και ποτάμια, δάση και σπήλαια, υπέροχες δαντελωτές ακτές, αμμουδερές και βραχώδεις ακρογιαλιές, μικρούς ήσυχους κόλπους, πανέμορφα γραφικά χωριά, ατμοσφαιρικές καστροπολιτείες, αλλά και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί η Πελοπόννησος κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ταξιδιωτικό κοινό, αποτελώντας κορυφαία επιλογή για όλες τις εποχές του χρόνου. 
Πέρα από τη Μεσσηνία πάντως, η Rachel Howard κάνει μια μικρή αναφορά στον Μυστρά και συγκεκριμένα στο Euphoria Retreat Spa, το οποίο πρόσφατα κέρδισε μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα σπα σε όλο τον κόσμο, στη σχετική λίστα που δημοσίευσε το BBC. Τέλος, το αφιέρωμα στον Νο1 προορισμό για το 2019, σύμφωνα με το “Conde Nast Traveller”, καταλήγει στην Καρδαμύλη και στο υπέροχο σπίτι του Πάτρικ Λη Φέρμορ, ένα από τα ωραιότερα ακίνητα της Ελλάδας. 
Οσο για τους υπόλοιπους προορισμούς της σχετικής λίστας, αυτοί είναι οι εξής: Αίγυπτος, Ματέρα (Ιταλία), Περθ (Δυτική Αυστραλία), Χάιλαντς (Σκωτία), Τουρκική Ριβιέρα, Καραϊβική, (Αρλ) Γαλλία, Νήσος Γουαδαλούπη (Μεξικό), Νέα Ορλεάνη (ΗΠΑ), Ταϊτή, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Τσενγκτού (Κίνα), Τρανσυλβανία (Ρουμανία), Παταγονία, Μουμπάι (Ινδία), Σιγκαπούρη, Τασμανία (Αυστραλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου