Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Διαμαρτυρία για τον φάρο της Σαπιέντζας

Για την τραγική κατάσταση του εντυπωσιακού φάρου της Σαπιέντζας διαμαρτύρεται ο Σύλλογος της Μεθώνης “Ιωάννης Καποδίστριας”. Και ζητεί από την Υπηρεσία Φάρων (ανεξάρτητη υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού) την άμεση επέμβασή της και την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης του ιστορικού κτηρίου του φάρου. 
Σε επιστολή του προς την Υπηρεσία Φάρων που κοινοποιείται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Δήμο Πύλου - Νέστορος, σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής, ο σύλλογος σημειώνει: “Το κτήριο του κεντρικού φάρου της Νήσου Σαπιέντζας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, λόγω της παντελούς έλλειψης εργασιών συντήρησής του. 

Τα εξωτερικά κουφώματα του κτηρίου έχουν καταστραφεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το εσωτερικό του κτηρίου (τοιχοποιία, εσωτερικά κουφώματα κ.λπ.), όπου η κατάσταση είναι επίσης τραγική. 
Οι διάφορες σιδερένιες κατασκευές βρίσκονται σε κατάσταση αποσάθρωσης και κυριολεκτικά επικρεμόμενες αποτελούν πηγή κινδύνου πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος. Επίσης, τζάμια λείπουν στο περιμετρικό χώρο, όπου λειτουργεί η αναλαμπή του φάρου, όπως και στα πάνελ συλλογής ενέργειας”. 
Για τους λόγους αυτούς, ο σύλλογος “Ιωάννης Καποδίστριας” ζητεί την άμεση επέμβαση της υπηρεσίας και την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης του ιστορικού κτηρίου του φάρου της Σαπιέντζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου