Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Την προστάτιδά της γιόρτασε η Κορώνη

Την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε με κάθε επισημότητα χθες, γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής, η Κορώνη. Στη θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό, στο κάστρο της Κορώνης, προεξήρχε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Ελεήστριας στους κεντρικούς δρόμους και στα γραφικά σοκάκια της Κορώνης, παρουσία πλήθους πιστών, ντόπιων κι επισκεπτών. Με την ολοκλήρωση της λιτανείας τελέστηκε επιμνημόσυνο τρισάγιο στις προτομές του μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη και του εθνομάρτυρα επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη.
 
Κλείνοντας τις εκδηλώσεις και απευθυνόμενος στους επισήμους και τον κόσμο, ο κ. Χρυσόστομος παρατήρησε ότι “η ίδια η φύση μάς διαμηνύει το μήνυμα της αναγέννησης του τόπου που έρχεται με το φως της Ανάστασης. Και εορτάζουμε το θαύμα εμφάνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κορώνη”. Ευχήθηκε στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών “η Υπεραγία Θεοτόκος να σας παράσχει υγεία, ευτυχία, ευημερία, να σας ενδυναμώνει στο έργο σας, να μεταλαμπαδεύσει μέσα στη ζωή σας το ελπιδοφόρο φως της Ανάστασης του Χριστού και να αντλήσετε απ’ αυτό κουράγιο και δύναμη”. 
Ο σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι οι πόροι του ιδρύματος της Παναγίας Ελεήστριας ενισχύουν τους άπορους φοιτητές της Μεσσηνίας. 
Την εικόνα της Παναγίας Ελεήστριας μετέφεραν άνδρες του Λιμεναρχείου Κορώνης, ενώ τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου - Νέστορος. 
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι δήμαρχοι Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι Πύλου - Νέστορος, υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου, νυν και υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης και ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου