Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Εργο τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης

Εργο τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης, με πίστωση 1.483.111 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής στον Δήμο Πύλου – Νέστορος. Στόχος του συγκεκριμένου έργου, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, είναι η δημιουργία ενός συστήματος τηλεμετρίας - τηλεελέγχου των δικτύων ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Πύλου προκειμένου να μειωθούν οι διαρροές, να εντοπίζεται η λαθροληψία νερού και γενικά να επιτυγχάνεται η συλλογή, ο καθαρισμός και η διανομή του νερού. 
Αντικειμενικός σκοπός του έργου είναι να δημιουργηθεί ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου, με βάση το οποίο θα γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου μεταφοράς/διανομής νερού. Μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού, ειδικότερα, θα συλλέγονται (και θα επεξεργάζονται) πληροφορίες από όλες τις εγκαταστάσεις ύδρευσης, οι οποίες θα ενημερώνουν το σύστημα για: 
α) Εντοπισμό διαρροών (και διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού για άμεσο συντονισμό εργασιών και αντιμετώπιση/ελαχιστοποίηση απωλειών). β) Αμεση παρουσίαση των υδατικών αποθεμάτων του ισοζυγίου νερού και της κατανάλωσης του νερού. γ) Παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού. 
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται, α) τοπικοί σταθμοί ελέγχου σε διάφορες θέσεις του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Πύλου, απ’ όπου θα παρέχεται τοπικός έλεγχος, τηλεχειρισμός και αυτόνομος τοπικός αυτοματισμός, β) κεντρικός σταθμός ελέγχου απ’ όπου θα εκτελείται η παρακολούθηση του συνόλου του εγκατεστημένου συστήματος τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης, καθώς και γ) δίκτυο επικοινωνιών για την τηλεπικοινωνία των τοπικών σταθμών με τον κεντρικό σταθμό.

1 σχόλιο:

  1. Εν έτει 2019 σε πολλά μέρη του δήμου ακόμα δεν έχουν αλλαχτεί οι αμίαντοσωληνες παρά την ξεκάθαρη κοινοτική οδηγία. Η τηλεμετρία μας μάρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή