Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Η ονειρική παραλία της Μεσσηνίας που μοιάζει ... τροπική

Εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλου


Σε απόσταση 10 χλμ. βόρεια της Πύλου, στο δυτικό τμήμα της Μεσσηνίας και δίπλα ακριβώς στο λιμάνι της Γαλοβίας, συναντάται η πιο εντυπωσιακή παραλία της Μεσσηνίας, και όχι μόνο, και η πιο φημισμένη και πολυφωτογραφημένη του νομού.

Η Βοϊδοκοιλιά με σχήμα μισόφεγγαρου, ψιλή, λευκή σαν πασχαλιά άμμου και τούρκουα, η κρυσταλλική νερά είναι ένας φυσικός κόλπος με βασικό χαρακτηριστικό την απόλυτη φυσική ομορφιά που συγκεντρώνει όλους τους επισκέπτες του νομού.
Η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει με το αυτοκίνητο, αλλά από δύο διαφορετικές διαδρομές. Η πρώτη περνάει μέσα από το μικρό οικισμό της Γιάλοβας και ένα στενό δρομάκι οδηγεί στους αμμόλοφους της παραλίας.
Η δεύτερη έχει ως σημείο αναφοράς την παραλία Διβάρι, όπου η διαδρομή πραγματοποιείται παράλληλα με τη θάλασσα. Από ένα σημείο και μετά η πρόσβαση γίνεται μόνο πεζή μέσω της αναρρίχησης στο Παλαιόκαστρο της Πύλου, είτε με τα πόδια στην όχθη του λιμανιού της Γαλοβίας. Και οι δύο επιλογές έχουν την ίδια φυσική τους ομορφιά.
Η Βοϊδοκοιλιά, διαθέτει και ιστορικό ενδιαφέρον καθώς στο ένα άκρο της ακτής εντοπίζεται το Παλαιόκαστρο - το πρώτο κάστρο του Πύλου - όπου βρίσκεται και η κοιλάδα του Νέστορα, ενώ στο άλλο άκρο διακρίνεται ένας μυκηναϊκός θολωτός τάφος, που αποδίδεται στον γιο του Νέστορα, Θρασύμημη (χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί και επιστημονικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου