Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ Η Αρχαία Μεσσήνη σε πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης

Η Αρχαία Μεσσήνη είναι ανάμεσα στις περιοχές για τις οποίες θα εφαρμοστεί πρόγραμμα ολοκληρωμένης βιώσιμη ανάπτυξης, κατόπιν συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας και των δήμων. Αυτό ανέφερε στις προγραμματικές της δηλώσεις η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη – η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: 
"Ο πολιτιστικός τουρισμός στο πλαίσιο της «Οικονομίας των Εμπειριών» επενδύει στις πολιτιστικές διαδρομές. Ενσωματώνει νέες «πράσινες» πρακτικές. Εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν με εισροές και διαλειτουργικότητες από τις πολιτιστικές-δημιουργικές βιομηχανίες. 

Οι πολιτιστικές διαδρομές προσδίδουν νέες αναγνώσεις στα μνημεία. Διασώζουν και προβάλλουν την άυλη κληρονομιά. Συγκροτούν δίκτυα, προσφέροντας δουλειά σε δημιουργικούς ανθρώπους, σε καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ευρύτερου πολιτιστικού τομέα, από τις παραστατικές τέχνες ως την γαστρονομία. 
Στόχος μας είναι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τις Περιφέρειες και τους δήμους να εκπονηθούν και να εφαρμοστούν πολιτικές για την ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών με μείζονα μνημεία: Κνωσός, Μεσσήνη, Ρόδος, Δωδώνη, Δήλος, Φίλιπποι, Αμφίπολη, Βεργίνα, Ακαδημία Πλάτωνος. 
Η Ελλάδα διαθέτει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Τη δυνατότητα ανάδειξης και αξιοποίησης του μνημειακού της πλούτου μέσα από τη σύζευξή του με τη σύγχρονη δημιουργία. Η σχέση αυτή εμπλουτίζει και διαφοροποιεί ποιοτικά και αισθητικά το τουριστικό προϊόν". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου