Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΠΥΛΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ



Την Πολιούχο τους Παναγιά Μυρτιδιώτισσα γιόρτασαν σήμερα το πρωί με φανερή συγκίνηση οι κάτοικοι της Πύλου. Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Δευτέρας με τον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκε Πολιαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου- Νέστορος  και των σχολείων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Πυλιακός λαός τίμησε σήμερα με κάθε μεγαλοπρέπεια την Πολιούχο και Προστάτιδα της Πύλου Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Εύχομαι σε όλους η μεγαλόχαρη να τους χαρίζει υγεία και κάθε καλό και σε εμάς τους αυτοδιοικητικούς να δίνει φώτιση στο έργο μας, προς όφελος των συνδημοτών και του τόπου μας».
Στον εορτασμό παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Βασίλειος Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς, οι Δήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Κοινότητας Πύλου Σταυρούλα Γιαννούτσου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, άλλων τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου