Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Φαντασμαγορική αναπαράσταση

Με φαντασμαγορικό τρόπο, με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στο λιμάνι της Πύλου.
Παρουσία πλήθους κόσμου που είχε κατακλύσει κάθε γωνιά με θέα και εικόνα, γύρω από το λιμάνι, πραγματοποιήθηκε ένα δρώμενο με ιστιοφόρα και με διαλόγους των πρωταγωνιστών της εποχής από τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο και το στόλο των συμμαχικών δυνάμεων της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Καλωσορίζοντας τον κόσμο και τους επισήμους, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σημείωσε ότι “η Ναυμαχία του Ναβαρίνου είναι ένα γεγονός που μας κάνει υπερήφανους. Οταν συνεργαζόμαστε και είμαστε όλοι ενωμένοι, πετυχαίνουμε το καλύτερο για την πατρίδα μας”.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για τη διεξαγωγή της αναπαράστασης και κυρίως τον Βασίλη Βρεττάκο, τον Δημήτρη Καραμπάτσο και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, καθώς και την απερχόμενη δημοτική αρχή, που ξεκίνησε την αναπαράσταση.
Να αναφερθεί ότι κατά την αναπαράσταση δεν κάηκε το σκάφος που είχε προγραμματιστεί, γιατί είχε καεί... νωρίτερα το απόγευμα, όταν έπιασε φωτιά από ατύχημα. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρξε τραυματισμός ανθρώπου.
Αργότερα το βράδυ του Σαββάτου, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος ΠΝ Στυλιανός Πετράκης παρέθεσε δεξίωση στη φρεγάτα “Ψαρά” και προσέφερε τιμητικές πλακέτες στο βουλευτή και πρώην υπουργό Γιάννη Λαμπρόπουλο, στην πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, στους εκπροσώπους της Γαλλικής και της Ρωσικής Πρεσβείας, στον αρχιμανδρίτη Ειρηναίο, στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και στο δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου