Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Συνέντευξη Νίκα: Ανοικτό το Καλαμάτα- Πύλος, ιδιωτικοποίηση λιμανιού και αεροδρομίου, αντιδράσεις Τατούλη


Το 2019 οι δηλώσεις, αλλά το 2020 θα υλοποιηθούν τα όποια έργα  

-Άφησε ανοικτό το θέμα του δρόμου Καλαμάτα - Πύλος, ενώ μίλησε για ιδιωτικοποίηση αεροδρομίου και λιμανιού  
Σε μια αποτίμηση των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Υποδομών Κώστα Αχιλλ. Καραμανλή, προχώρησε χθες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Βορίδη, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι πρώτη του μέριμνα είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής και η ανάδειξη της ποιοτικής αξίας των προϊόντων της. Στο πλαίσιο αυτά είπε ότι «θα… τρέξει» πρόγραμμα ενίσχυσης επαγγελματιών για τη μεταποίηση προϊόντων στην Καλαμάτα.
Από την άλλη πλευρά, για τα αρδευτικά δίκτυα που αφορούν στη Μεσσηνία υποστήριξε ότι το Φιλιατρινό Φράγμα και η λειτουργία των δικτύων θα δημοπρατηθούν το φθινόπωρο του 2020. Για τα υπόλοιπα αρδευτικά έργα, είπε ότι τα φράγματα σε Τρίκορφο και Ξερίλα στη Θουρία θα ενταχθούν στο ΠΕΠ το 2020, ενώ σχολίασε ότι και τα τρία αυτά έργα είναι ώριμα μελετητικά.
Για το θέμα του ΓΟΕΒ, σημείωσε ότι οφείλονται πάρα πολλά χρήματα στη ΔΕΗ, αλλά επ' αυτού πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, τις οποίες, όμως, δε θέλει να προκαταβάλει.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών, υποστήριξε ότι θα υπάρξει μια μεγάλη εκστρατεία για τη βελτίωση της οδικής ασφαλείας σε όλη την Πελοπόννησο, με έργα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των νομών, προϋπολογισμού 67 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα υπάρξει μητρώο για την κατάσταση που βρίσκονται τα γεφύρια της Περιφέρειας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.
Επίσης, το έργο Καλαμάτα - Ριζόμυλος- Πύλος - Μεθώνη δεν έχει κλείσει. Μέχρι σήμερα υπάρχουν μόνο υπηρεσιακές εισηγήσεις, αλλά οι πολιτικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον υπουργό κ. Καραμανλή. Μάλιστα, για το έργο αυτό τόνισε ότι δε θα πρέπει να μπει στη "διελκυστίνδα της μικροπολιτικής".
Επιπλέον, σημείωσε ότι το οδικό έργο Καλό Νερό - Τσακώνα θα εκτελεστεί με χρήματα του Δημοσίου, ενώ δεν υπάρχει τίποτα το ανακοινώσιμο για το κομμάτι Πάτρα- Καλό Νερό.
Συνεχίζοντας την αποτίμηση των συναντήσεών του σχολίασε ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας προχωρά πολύ σύντομα σε ιδιωτικοποίηση, κάτι για το οποίο χαίρεται, ενώ υπάρχει και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την ίδια τύχη θα έχει και το λιμάνι της πόλης, που θα ιδιωτικοποιηθεί και τμήμα του θα αξιοποιηθεί ως μαρίνα για μεγάλα γιοτ, εξέλιξη για την οποία υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για τα αντιπλημμυρικά, ο κ. Νίκας είπε ότι υποχρέωση του αναδόχου της εθνικής οδού είναι και η κατασκευή ανάλογων έργων, αφού εν τοις πράγμασι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ο αυτοκινητόδρομος να αποτελεί αιτία πλημμυρικών φαινομένων.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου