Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

4 ΕΝΟΠΛΟΙ ΑΡΠΑΞΑν 200.000 Απο την πΕιρΑιΩς ςτη ΧΩρΑ Και δεύτερη ληστεία μέσα σε μια εβδομάδα

Δεύτερη ένοπλη ληστεία στη Μεσσηνία μέσα σε μια εβδομάδα. Μετά τα ΕΛΤΑ της Θουρίας σειρά πήρε χθες η Τράπεζα Πειραιώς στη Χώρα. Με λεία 200.000 ευρώ περίπου έφυγαν οι ληστές που «χτύπησαν» και όπως φάνηκε ήταν αδίστακτοι, καθώς πυροβόλησαν αρκετές φορές για εκφοβισμό. Μάλιστα η ληστεία έγινε σε μια στιγμή που στην τράπεζα βρίσκονταν αρκετά άτομα (18 πελάτες και προσωπικό), που έντρομοι παρακολουθούσαν όλα όσα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές ήταν 3 και καλά οπλισμένοι, όταν λίγο πριν τις 9 χθες το πρωί εισέβαλαν στο κατάστημα, ενώ τέταρτος συνεργός τούς περίμενε στο αυτοκίνητο. Αρχικά μέσα μπήκαν οι δύο από αυτούς φορώντας γυαλιά ηλίου, ενώ ο τρίτος με κουκούλα βρισκόταν έξω παρακολουθώντας τις κινήσεις στον εξωτερικό χώρο. Στο εσωτερικό του καταστήματος κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους πάντες, ενώ δεν αρκέστηκαν στα χρήματα που βρίσκονταν στα ταμεία, καθώς με την απειλή των όπλων οδήγησαν στελέχη της τράπεζας στο υπόγειο αναγκάζοντάς τους να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, από όπου πήραν και τα περισσότερα χρήματα. Κάποια στιγμή μάλιστα μέσα στο κατάστημα μπήκε και ο άλλος που περίμενε απ’ έξω και όπως αναφέρουν αστυνομικές πληροφορίες ήταν αυτός που πυροβόλησε. Στη συνέχεια με γρήγορες κινήσεις βγήκαν από το κατάστημα και πυροβολώντας στον αέρα τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο χρώματος ασημί, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο τέταρτος συνεργός τους, με κατεύθυνση προς την έξοδο της Χώρας προς Πύλο.
Οι ληστές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, προκειμένου να εκφοβίσουν εργαζόμενους και κόσμο πυροβόλησαν τόσο στο εσωτερικό της τράπεζας με πιστόλι, όσο και έξω από αυτή με «βαρύτερο» όπλο που εικάζεται ότι ήταν Καλάσνικοφ. Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από αρκετό κόσμο που βρισκόταν σε γειτονικά σπίτια ή καταστήματα, χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό, ωστόσο μιλούν για 5 με 6 πυροβολισμούς. Αρκετοί επίσης είδαν τον ένοπλο ληστή που βρισκόταν έξω από την τράπεζα, όπως και αυτούς που βγήκαν από το κατάστημα και όλοι μαζί τράπηκαν σε φυγή. Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, δυνάμεις της οποίας διασκορπίστηκαν στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος τους. Συνάδελφοί τους συνέλεγαν στοιχεία από το χώρο της τράπεζας, εντοπίζοντας και τους κάλυκες που είχαν πέσει. Κάτοικοι της περιοχής μας είπαν ότι τρομοκρατήθηκαν μόλις είδαν τον ένοπλο ληστή έξω από την τράπεζα και πολύ περισσότερο όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς, για αυτό και έσπευσαν να μπουν μέσα στα σπίτια τους και τα καταστήματα. Επίσης σημείωσαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβουν το συγκεκριμένο κατάστημα, όμως πρώτη φορά γίνεται με τέτοιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου