Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Ελεύθερος με όρους ο 34χρονος που κατείχε το αρχαίο άγαλμα


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Καλαμάτας ο 34χρονος που συνελήφθη την Τρίτη στη Μεσσηνία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής να κατέχει με σκοπό να το πουλήσει αρχαίο άγαλμα μεγάλης αξίας.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο των ερευνών τους πληροφορήθηκαν ότι ο 34χρονος κατέχει ένα άγαλμα και αναζητά αγοραστές για να το πουλήσει, έναντι 350.000 ευρώ. Το απόγευμα της Τρίτης κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα έφτασε στο Κορυφάσιο και έπειτα από έρευνα στο σπίτι του 34χρονου, βρέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο και κατασχέθηκε τμήμα μαρμάρινου αγάλματος. Πρόκειται για τμήμα μαρμάρινου αγάλματος αρχαϊκής περιόδου, του 6ου αιώνα π.Χ., με έξεργο στοιχείο, που αναπαριστά νεανική μορφή σε γυμνότητα, με σωζόμενο ύψος 60 εκατοστά και πλάτος 33 εκατοστά.
Μετά την απολογία του ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου