Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ «ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ» Μεγάλη πολυκλινική στη θέση του «Λητώ»

Αλλαγή σελίδας για το μαιευτήριο “Λητώ”, που πλέον πέρασε στην ιδιοκτησία μετόχων του Κέντρου Αποκατάστασης “Διάπλαση” και θα μετατραπεί σε σύγχρονη γενική κλινική. 
Η μεταβίβαση των μετοχών του ιστορικού μαιευτηρίου, που λειτουργεί επί δεκαετίες στην Καλαμάτα, ολοκληρώθηκε -μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις- την Τρίτη και προσεχώς αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα της γενικής κλινικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι μέτοχοι της κλινικής έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε αναβάθμιση των υπηρεσιών, μέσα από τον εκσυγχρονισμό καιτη δημιουργία νέων τμημάτων.Ο στόχος της αναβάθμισης θα εξυπηρετηθεί με νέες συνεργασίες διακεκριμένων ιατρών από τις περισσότερες ειδικότητες, καθώς και με την αγορά και λειτουργία νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού -μαγνητικού τομογράφου, νέου ψηφιακού ακτινολογικού, νέου αξονικού, μικροβιολογικού κ.λπ. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αναβάθμιση χειρουργείων, δημιουργία τμήματος για επείγοντα περιστατικά αλλά και εξωτερικά ιατρεία. 
Παράλληλα πέρα από τη διασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας πρόκειται να προκύψουν και νέες, ενώ στόχος είναι η νέα κλινική να είναι προσιτή και έτσι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και με ασφαλιστικές εταιρείες. Ο σχεδιασμός επίσης περιλαμβάνει πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά και θα ολοκληρωθούν μέσα στο χρόνο. Μέχρι τότε η κλινική συνεχίζει τη λειτουργία της. 
Τέλος οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς αναφέρουν ότι η λειτουργία γενικής κλινικής στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο αναβαθμίζει και το τουριστικό προϊόν, καθώς πολλοί από τους ξένους επισκέπτες αναζητούν τη βοήθεια ιδιωτικής ιατρικής υπηρεσίας και επειδή δεν την βρίσκουν επιλέγουν άλλους τόπους προορισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου