Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Τέλος από σήμερα όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Από χθες ο αεροδιάδρομος της Καλαμάτας σίγησε, καθώς και οι τελευταίες πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη διεκόπησαν απρόοπτα και ενώ ένα 24ωρο πριν είχε ανακοινωθεί ότι θα σταματήσουν το Σάββατο. Έτσι, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν πρόκειται να τροχιοδρομήσει κανένα αεροσκάφος τακτικής πτήσης.
Στο μεταξύ, η εταιρεία Jet2Holidays, που ανέλαβε αρκετά πακέτα διακοπών της πτωχευμένης Thomaς Cook, ανακοίνωσε την αναβολή όλων των πακέτων έως τις 17 Ιουνίου.

Τέρμα και η Θεσσαλονίκη
Το απόγευμα της Δευτέρας η εταιρεία Olympic Air (Aegean) ενημέρωσε το αεροδρόμιο Καλαμάτας ότι το Σάββατο 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία πτήση από Καλαμάτα για Θεσσαλονίκη και μετά το δρομολόγιο θα σταματήσει λόγω της κατάστασης με την πανδημία. Όμως, δεν πρόλαβε να αλλάξει καλά καλά η μέρα και χθες το πρωί έφτασε νεώτερη ενημέρωση από την εταιρεία ότι σταματούν άμεσα οι πτήσεις και έως το τέλος Απριλίου (τουλάχιστον) δε θα εκτελείται καμιά πτήση στον αερολιμένα.

Ακύρωση των πτήσεών τους για το αεροδρόμιο Καλαμάτας έχουν ανακοινώσει ήδη οι αεροπορικές εταιρείες Easy jet και Ryan Air μέχρι τέλος Μαΐου.
Πάντως, οι υπηρεσίες του αεροδρομίου θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτό το διάστημα κανονικά με μια βάρδια καθημερινά.
Αναβολή και από την Jet2Holidays
Μετά την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού Thomas Cook, το μεγαλύτερο πακέτο του στη Μεσσηνία ανέλαβε το νέο πρακτορείο Jet2Holidays. Ωστόσο, χθες και αυτή η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή της να αναβάλει τα πακέτα διακοπών της μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Η βρετανική εταιρεία κάνει αναφορά στο πλήθος των κρατών που τελούν υπό καραντίνα και των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή λόγω της έξαρσης της πανδημίας.
Η Jet2Holidays αναφέρει ότι 500 άτομα του τηλεφωνικού της κέντρου εργάζονται από το σπίτι και έρχονται σε επαφή με όσους επηρεάζονται από τις ακυρώσεις πτήσεων. Τουλάχιστον το 50% των πελατών της προχωρά σε αλλαγές κρατήσεων.
Πάντως, για να έχουν οι αλλαγές κρατήσεων το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η Jet2Holidays παρέχει χαμηλότερες τιμές για το καλοκαίρι του 2020, προκειμένου να προσελκυστούν υφιστάμενοι και νέοι πελάτες. Επίσης, η εταιρεία προχώρησε στη διατήρηση των κρατήσεων και των τιμών για τη χειμερινή περίοδο 2020/2021 και το καλοκαίρι το 2021.
Της Βίκυς Βετουλάκη

1 σχόλιο:

  1. οι αεροπορικές εταιρία aegean ακύρωσε σήμερα όλες τις πτήσεις από το Μόναχο προς Καλαμάτα για τον Ιούνιο του 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή