Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Έως 31 Μαΐου αναστολή πτήσεων εξωτερικού της Aegean για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Και μέχρι 11 Μαϊου οι πτήσεις της Θεσσαλονίκης 
Παράταση, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, πήρε η αναστολή πτήσεων τόσο από το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των εταιρειών και την Πολιτεία.
Αυτό, όπως είναι λογικό, ισχύει και στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπου όλες οι πτήσεις των εταιρειών έχουν διακοπεί από τις αρχές Απριλίου.

Με νεώτερη ανακοίνωσή χθες η Aegean ενημέρωσε πως όλες οι πτήσεις εξωτερικού από τον αερολιμένα Καλαμάτας ακυρώνονται έως την 31η Μαΐου. Οι δε πτήσεις της Θεσσαλονίκης ακυρώνονται έως την 11η Μαΐου.
Αναστολή πτήσεων
Στο μεταξύ, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση (ΝΟΤΑΜS) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, δόθηκε παράταση αναστολής πτήσεων από τις 15 Απριλίου 2020 έως τις 15 Μαΐου από και προς την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, προς την Ελλάδα και αντίστροφα. Επιτρέπονται μόνο οι αφίξεις/αναχωρήσεις από/προς Γερμανία για το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος». 
Επίσης, παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών με τις ακόλουθες εξαιρέσεις: Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν, υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο.
Εξαιρέσεις
Συγκεκριμένα, από τη Μεγάλη Τέταρτη 15 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου 2020 και ώρα 23.59 τοπική, παρατείνεται η αναστολή όλων των πτήσεων, μεταφοράς επιβατών από και προς τα αεροδρόμια των εν λόγω χωρών. 
Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς  εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση  (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών. 
Της Βίκυς Βετουλάκη 

1 σχόλιο:

  1. Αυτό ΔΕΝ είναι η πλήρη αλήθεια! Οι πτήσεις της aegean προς την Καλαμάτα έχουν ήδη ακυρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2020, εγώ είχα 2 κρατήσεις! Επιπλέον, πριν από λίγες μέρες, η αεροπορική εταιρεία έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους επιβάτες που έχουν ήδη κλείσει το ταξλιδι τους τον Ιούλιο μήνα, με την παράκλειση να αλλάξουν την κράτηση δωρεάν προς την εποχή από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021! Αυτή είναι η αλήθεια που θέλουν να μη το το μάθει το κοινο ....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή