Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Με δύο… σενάρια προχωρά η Δημοτική Αρχή για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος



Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Οδικός άξονας νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος», η οποία πρόσφατα απεστάλη στο Δήμο Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο φάκελο, ως φορέας του έργου ορίζεται η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ/ΠΕ & ΒΕ. Ως ημερομηνία λήξης της δημόσιας διαβούλευσης έχει οριστεί η 20ή Μαΐου, ενώ ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την κατάθεση των απόψεων του ενδιαφερόμενου κοινού η 6η Μαΐου. Αρμόδια για το έργο περιβαλλοντική αρχή είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής – Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης – Τμήμα Γ’.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος άμεσα κίνησε τη διαδικασία γνωστοποίησης, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση στα αρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου. Ο σχετικός φάκελος έχει από μέρες αποσταλεί στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, ενημερωτικού χαρακτήρα, της Διαπαραταξιακής Επιτροπής.
Επίσης όπως προβλέπεται, για τις 29 Απριλίου  και ώρα 14.00 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Εν συνεχεία, το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος, με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου, έχει αιτηθεί να παραταθεί ο χρόνος διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19. Αντίστοιχο αίτημα έχει υπάρξει από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και το δήμαρχο Μεσσήνης.
Από την άλλη, κι ενώ ξεκινά η διαβούλευση για το δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας επεξεργάζεται εναλλακτική πρόταση με οδικό άξονα που θα διασχίζει τη δυτική παραλιακή ζώνη, με σκοπό να δημιουργήσει αναπτυξιακές προοπτικές γι’ αυτή.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έχει δηλώσει ότι η Δημοτική Αρχή εμμένει στην παλιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ήταν υπέρ της παραλιακής χάραξης του δρόμου Καλαμάτας-Μεσσήνης στα όρια του Δήμου. Εφόσον, όμως, οριστικοποιηθεί κεντρικά η επιλογή της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου, τότε ο Δήμος θα διεκδικήσει την κατασκευή του οδικού άξονα που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή με τις Υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου