Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Τμηματική η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Σε ανακοίνωση – υπενθύμιση για τον τρόπο πληρωμής των συντάξεων προς τους δικαιούχους προχώρησε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών. 
Η ΕΕΤ υπενθυμίζει στους δικαιούχους συντάξεων μηνός Μαΐου 2020 ότι η καταβολή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, με βάση και την ακόλουθη, από 16/4/2020 ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ. 
Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΟΤΕ), θα καταβληθούν: 
- Σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. 
- Στις 24 Απριλίου ημέρα Παρασκευή για τους συνταξιούχους των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. 
- Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου ημέρα Δευτέρα. 
- Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου ημέρα Τετάρτη. 
Ως εκ τούτου, η ΕΕΤ παρακαλεί τους συναλλασσόμενους, εάν δεν επιλέξουν ηλεκτρονική συναλλαγή ή συναλλαγή ανάληψης μετρητών στα ΑΤΜ, να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΦΚΑ προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα άσκοπου συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα. 
Σε κάθε περίπτωση, η ΕΕΤ προτρέπει το κοινό να χρησιμοποιεί ένα από τα πολλά διαθέσιμα ψηφιακά μέσα εξυπηρέτησης (ΑΤΜ, Internet & Mobile banking).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου