Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Συνάντηση στην Πύλο για Σύνδεσμο Υδρευσης “Καπετάν Τέλλος Αγρας”

Για τα μείζονα ζητήματα και τις διεκδικήσεις που αφορούν το Σύνδεσμο Υδρευσης “Καπετάν Τέλλος Αγρας”, ενημέρωσε χθες τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χαράλαμπος Αυρηλιώνης και ζήτησε τη συνδρομή του δήμου σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Ειδική αναφορά έγινε στην οικονομική εκκρεμότητα του δήμου, που αφορά την ετήσια συνδρομή κατά την τελευταία 5ετία. 

Από την πλευρά του ο κ. Καρβέλας δήλωσε παρών στην προσπάθεια του Συνδέσμου Υδρευσης και είχε πλήρη ταύτιση απόψεων στο σύνολο των θεμάτων που αναλύθηκαν από τον κ. Αυρηλιώνη. Δεσμεύτηκε εκ μέρους του Δήμου Πύλου – Νέστορος στο αίτημα του προέδρου για την οικονομική εκκρεμότητα (αφορά την ετήσια συνδρομή του δήμου κατά την τελευταία 5ετία), έτσι ώστε να πετύχουν την απόλυτη - αποτελεσματικότερη εποπτεία του συνόλου της οικονομικής διαχείρισης και του έγκαιρου εντοπισμού δημοσιονομικών κινδύνων. Επίσης, μεταξύ των δύο πλευρών ειπώθηκε πως μοναδικός στόχος είναι να παραχθεί έργο πάνω σε υγιείς βάσεις. Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Αυρηλιώνης εξέφρασε την ακλόνητη θέλησή του σε ζητήματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. 
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, η συνεργασία των δύο μερών θα είναι έντονη και συνεχής το επόμενο διάστημα, αφού από κοινού μέσω του Συνδέσμου πρόκειται να υλοποιηθεί ένα τεράστιο έργο παρέμβασης σχετικά με τη βελτίωση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και παράλληλα τη βελτίωση του υδραγωγείου του Συνδέσμου, που εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες είναι παρατημένο. Το συγκεκριμένο εμβληματικό έργο αφού ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη, πρόκειται να υποβληθεί για χρηματοδότηση ή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή στο νέο πρόγραμμα έργων του υπουργείου Εσωτερικών “Αντώνης Τρίτσης”, που αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ. 
Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος επιβεβαίωσε το αμείωτο ενδιαφέρον του και τη βούλησή του να συνδράμει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου υπερτοπικού χαρακτήρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου