Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Επιστολή Καφαντάρη για ΜΠΕ του δρόμου « Καλαμάτα - Ριζόμυλος»


Προς : Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Κοιν. : Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
             Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων

Κύριε Πρόεδρε

     Με την επιστολή μας  αυτή θέλουμε  να καταθέσουμε  τις απόψεις της Δημοτικής  μας Παράταξης , μετά από την πρόσκληση που λάβαμε, για τα θέματα της   συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής στις 19/5/2020.
     Στο  θέμα που αφορά την έκφραση γνώμης για την ΜΠΕ του δρόμου « Καλαμάτα - Ριζόμυλος» έχουμε  να καταθέσουμε τα ακόλουθα :
     Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες  έχει ξεκινήσει η διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  του δρόμου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος» ,  ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της κατασκευής του μεγάλου αναπτυξιακού έργου , του οδικού άξονα Καλαμάτας – Πύλου - Μεθώνης.

   Σας είχαμε ζητήσει, με επιστολή που σας καταθέσαμε στις 27/4/2020, να ζητήσετε να σας σταλεί η συγκεκριμένη ΜΠΕ, έτσι ώστε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , αφού  γίνει η σχετική διαβούλευση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για το αύριο του τόπου μας,  να κατατεθούν  οι απόψεις τους ως θέση του Δήμου μας.
    Λάβαμε από σας την ΜΠΕ για να ενημερωθούμε την Παρασκευή 15/5 ώστε μέσα σε ελάχιστες ήμερες για ένα τόσο σοβαρό θέμα να καταθέσουμε τις απόψεις μας δηλαδή στην Τρίτη  19/5 .
Η άποψη της Δημοτικής μας Παράταξης  είναι ότι η ΜΠΕ κινείται  στην σωστή κατεύθυνση της  βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού άξονα με τις παρακάμψεις των οικισμών και με την μέγιστη ασφάλεια που προσφέρει. Επισημαίνουμε  δε ότι πρέπει  να εξαντληθεί η δυνατότητα για την ελαχιστοποίηση του αριθμού των κόμβων, αφού ληφθεί υπόψην η εξυπηρέτηση των παρακείμενων οικισμών με τα συνωδά    έργα που πρέπει να γίνουν,  έτσι ώστε να  μειωθεί ο χρόνος διέλευσης στον κύριο άξονα.
   Η όποια  καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Μεσσηνίας θα έχει δυσμενείς  επιπτώσεις για τον τόπο μας, με συνέπεια να γίνουμε ουραγοί της ανάπτυξης παρόλο τις  μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή μας, στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο .
    Σας θυμίζουμε  ότι στις 22/10/19 πάλι με επιστολή της Δημοτικής μας Παράταξης  είχαμε ζητήσει την άμεση σύγκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για να συζητηθούν οι εξελίξεις για την κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα.
     Σας καλούμε  λοιπόν για μια ακόμα φορά, πέρα από την συζήτηση του θέματος στην επιτροπή ποιότητας ζωής, ενός τόσο σημαντικού θέματος για τον τόπο και την κοινωνία μας,   να συγκαλέσετε Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία στελεχών  του Υπουργείου Υποδομων,  σε χώρο που να είναι εφικτό
(στο Δημοτικό κινηματογράφο REX, στο Δημοτικό πνευματικό  κέντρο Μεθώνης ή όπου αλλού)   λαμβάνοντας  τα σχετικά μέτρα προστασίας.
     Γνωρίζετε δε ότι βάσει του νομικού πλαισίου μπορούμε να  ζητήσουμε και να επιβάλουμε,  με υπογραφές των μελών της Δημοτικής μας Παράταξης, την άμεση σύγκληση του ΔΣ .
     Δεν επιθυμούμε όμως να λειτουργήσουμε έτσι γιατί Θεωρούμε ότι στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε , συναίνεση και σοβαρότητα για να πετυχαίνουμε τον στόχο . 
   

 
Δημήτρης Καφαντάρης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Δήμου Πύλου Νέστορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου