Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Έτοιμη η Costa Navarino να αντιμετωπίσει τον ξενοδοχειακό… κορωνοϊό

Έτοιμοι να ανοίξουν κάποιες από τις μονάδες τους αμέσως μόλις η κυβέρνηση οριστικοποιήσει τα πρωτόκολλα λειτουργίας για την προστασία από την COVID-19 είναι πολλοί μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας που διαχειρίζονται ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας. Την ίδια ώρα ανοίγουν τις πύλες τους την 1η Ιουνίου τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας.

Πολλοί ξενοδόχοι, πάντως, είτε δωδεκάμηνης είτε εποχικής λειτουργίας, αναμένουν να μάθουν πρώτα τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και να προσμετρήσουν τη ζήτηση ανάλογα με τις ημερομηνίες απελευθέρωσης των ταξιδιών για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.
Με την κυβέρνηση έτοιμη να επιτρέψει τη λειτουργία στα εποχικά ξενοδοχεία ακόμα και πριν από την 1η Ιουλίου και τις διεθνείς πτήσεις να ξεκινούν σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα, με προοπτική την πλήρη απελευθέρωση των ταξιδιών εντός της ζώνης Σένγκεν έως τα τέλη Ιουνίου, εκτιμάται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των μονάδων μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων θα μπορεί να εξασφαλίσει κάποια πληρότητα.
Επιπλέον, με τις ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης του κλάδου να αναμένονται σήμερα, θα είναι πιο ξεκάθαρη και η εικόνα για την επιχειρησιακή απόδοση.
Μεταξύ των μονάδων που θα ανοίξουν πρώτα είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Costa Navarino, ενώ, όπως γράφαμε χθες, η Grecotel ανακοίνωσε ήδη την έναρξη λειτουργίας από την 1η έως την 3η Ιουλίου επτά εκ των μεγάλων εποχικών ξενοδοχειακών μονάδων της σε Πελοπόννησο, Μύκονο και Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου