Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Απάντηση Κανάκη σε Καρβέλα σχετικά με την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Κανάκης σε Καρβέλα: «Όφειλα να αναδείξω το «Party της μάσκας» που στήσατε ενώ δεν έχουμε απόκριες»
Απάντηση του Ηλία Κανάκη, δημοτικού συμβούλου Πύλου – Νέστορος και επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση», στον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα σχετικά με την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας των υπαλλήλων του Δήμου. Ο κ. Κανάκης επισυνάπτει και σχετικά έγγραφα.
Αναλυτικά η απάντηση του κ. Κανάκη:
Ο  Εξαφανισμένος  Δήμαρχος Πύλου –Νέστορος   μας τίμησε με την Παρουσία του έστω και  Διαδικτυακά δίνοντας έμμεσες απαντήσεις σε καίρια ζητήματα.
Συγκεκριμένα, με κατηγορεί ότι απουσίαζα από την Οικονομική  Επιτροπή  η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31/03/2020  ενώ   ίδιος γνώριζε πολύ καλά ότι από τις    23/03  είχα  εισαχθεί  στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας καθώς υπέστην  ένα πολύ σοβαρό ατύχημα το οποίο  με οδήγησε σε δύο απανωτά χειρουργεία εντός χρονικού διαστήματος δύο εβδομάδων, επιφέροντας την παραμονή μου στο Νοσοκομείο έως και τις 05/05/2020.
Για να βάλουμε τα  πράγματα στη θέση τους στις  27/03/ 2020 , ο κ. Δήμαρχος  απέστειλε μέσω E-mail  την  Πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής  κατά την οποία θα αποφασιζόταν ή μη, η  έγκριση  των τεχνικών προδιαγραφών και η προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας των υπαλλήλων.
Κατά περίεργο τρόπο την Πρόσκληση αυτή δεν συνόδευε ως όφειλε,  η  αντίστοιχη θεματολογία  που θα  αποδείκνυε το αυτονόητο, ότι δηλαδή για την Συγκεκριμένη Προμήθεια είχαν παρθεί  οι αντίστοιχες προσφορές –προτιμολόγια και είχε πραγματοποιηθεί η στοιχειώδη έρευνα αγοράς προκειμένου να καταλήξουμε στην πιο συμφέρουσα από οικονομικής άποψης   επιλογή  .  Αξίζει να Σημειωθεί ότι  πριν από την πραγματοποίηση της  περιβόητης Οικονομικής Επιτροπής   και  συγκεκριμένα στην Συνεδρίαση της 24ης  Μαρτίου με το  Αρ.Πρωτ.4834 έγγραφο του, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος αποφάσισε  και ενέκρινε απευθείας χωρίς ενημέρωση των Δημοτικών Παρατάξεων ,τις Τεχνικές Προδιαγραφές για την Προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας  Υπαλλήλων και την απευθείας Ανάθεση στην Εταιρεία Ε.& Δ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ Ο.Ε. , ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ , SERVICE-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ με Έδρα την Πεύκη Αττικής .
Ο Συγκεκριμένος  Προμηθευτής  τυγχάνει επίσης να είναι συγγενικό πρόσωπο  με τον κ. Θ.Χαραμαρά, νυν Προέδρου  της Δημοτικής Επιχείρησης Πύλου-Νέστορος (Δ.Ε.Υ.Α.Π.Ν) και εν ενεργεία  Δημοτικού Σύμβουλου  με την παράταξη του  Δημάρχου Πύλου –Νέστορος κ. Καρβέλα  Παναγιώτη.
Εάν κ.Καρβέλα είχατε  έστω και ίχνος πολιτικής Ευθιξίας  δεν θα με κατηγορούσατε για  εσκεμμένη  απουσία στην Διάρκεια της Οικονομικής  Επιτροπής, αλλά θα λέγατε την πραγματική  αλήθεια και σίγουρα την γνωρίζατε καθώς εσείς ο ίδιος προσωπικά  με καλέσατε τηλεφωνικώς  στις 23/03/  και ώρα 08:00 μ.μ. όπου νοσηλευόμουν,   και ενημερωθήκατε για  την κατάσταση της Υγείας μου .Παρ’όλα αυτά επιλέξατε άνανδρα να αποκρύψετε  την πραγματική  αιτία  της απουσίας  μου και επιπλέον μου την χρεώσατε κιόλας .Το πραγματικό σκάνδαλο κ. Καρβέλα  δεν είναι η απουσία μου από την Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αλλά  το γεγονός ότι αγνοήσατε δεκάδες εν δυνάμει προμηθευτές από  την περιφέρεια του Δήμου μας  και προβήκατε  με  Απευθείας Ανάθεση, χωρίς  καν να πραγματοποιήσετε προηγουμένως  ερεύνα αγοράς , στην επιλογή ενός  Προμηθευτή  από την Πεύκη Αττικής  ο οποίος επιπλέον  είναι  και συγγενής άμεσου Συνεργάτη σας .
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Σωστή Οικονομική Διαχείριση του Δήμου είναι Υποχρέωση & Χρέος απέναντι στους Πολίτες .Ο Δήμος δεν είναι δικό σας «τσιφλίκι» ώστε εντός των ορίων του να ενεργείτε κατά την αρέσκεια σας.
Για την Ελάχιστη Προμήθεια που αφορά το Δήμο έστω και μιας καρφίτσας είστε υπόλογος εάν αυτή δεν γίνει σωστά καθώς θα πρέπει να ακολουθούνται ρητά όλες  οι απαιτούμενες Διαδικασίες, Νόμιμα και Ηθικά με μοναδική απόρροια το όφελος των Δημοτών και όχι το οικονομικό κέρδος των λίγων και εκλεκτών.
Από πλευράς μου αυτό που κατάφερα κ. Καρβέλα, ως όφειλα λόγω της ιδιότητας μου ως Επικεφαλής  του Συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ » και εν ενεργεία  Δημοτικού Συμβούλου της Ελάσσονος Μειοψηφίας, είναι να αναδείξω το «Party της μάσκας» που στήσατε ενώ δεν έχουμε απόκριες. Εγώ όμως έχω ορκιστεί  να κάνω Αντιπολίτευση σε εσάς χωρίς μάσκα .Αυτό έκανα έως τώρα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω  όσο και εάν αυτό σας ενοχλεί.
       Αν τα λεγόμενα σας κ. Καρβέλα ήταν σωστά , θα ήθελα να μας ενημερώσετε  τον λόγο που μέχρι στιγμής δεν παραλάβατε τις μάσκες και τα υπόλοιπα είδη ατομικής προστασίας και  εν αντιθέσει διαδίδεται ότι δεν προτίθεστε να τα αγοράσετε, πράγμα οξύμωρο αφού έχετε ήδη αναθέσει από τις 24/03 την συγκεκριμένη προμήθεια όπως προείπα και  μάλιστα με Απόφαση Απευθείας Ανάθεσης η οποία διόλου τυχαία προηγούνταν ακόμα και από την ιδία την Συνεδρίαση Οικονομικής  Επιτροπής. 
  Επειδή όπως καταλαβαίνω βρίσκεστε σε θέση δυσμενή και δυσκολεύεστε να απαντήσετε στο πιο πάνω ερώτημα θα το κάνω εγώ για εσάς .
     Όπως λέει και ο σοφός Λαός μας «ο Φόβος Φυλάει τα Ερμα  » και αυτή είναι η πραγματική αίτια  που σας οδηγεί να αναστείλετε για λίγο την ολοκλήρωση αυτής της Προμήθειας .Είστε Έρμαιο του φόβου σας για την Κριτική  που σας ασκήθηκε από εμένα προσωπικά  όσον αφορά  την Οικονομικά άστοχη και Ηθικά Ελέγξιμη  Διαχείριση αυτού του  ζητήματος .Αν διαθέτατε πολιτική φιλοτιμία  κ. Καρβέλα έστω και τώρα θα  έπρεπε να ακυρώσετε την συγκεκριμένη  Σύμβαση που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και ημέρες.
       Δυστυχώς , να το πω λαϊκά κ. Καρβέλα  ‘’ πιαστήκατε  με την γίδα στην Πλάτη  ΄΄ .
Θέλω να πιστεύω  ότι είστε ενήμερος αναφορικά με τα Δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου και του Πρώην Υπουργού Υγείας κ.Πολάκη τα οποία σας αποκαλούν όχι με το όνομά σας αλλά ως «Καρβελονταβέλη» και δεν σάς εξυμνούν για το Πολίτικο και Κοινωνικό σας έργο αντιθέτως παρομοιάζουν τις δράσεις σας αντίστοιχα με αυτές του  διαβόητου Λήσταρχου Νταβέλη (εξ ου  και το ΚαρβελοΝταβέλης).
   Δυστυχώς καταφέρετε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό Διάστημα από την Εκλογή σας  να κάνετε όλη την Ελλάδα  από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη  να μιλαει για τα κατορθώματα σας. Το μόνο που σας απομένει είναι να αλλάξετε το όνομα σας και να συνετιστείτε, δίνοντας τέλος στα εξευτελιστικά Πρωτοσέλιδα που δημοσιευτήκαν Πανελλαδικά πυροδοτώντας το αρνητικό κλίμα  που Δημιουργήσατε για τον Δήμο μας.
  Θερμή Παράκληση προς τους Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης  να λάβουν δράσεις και να απαιτήσουν εξηγήσεις για το μείζον αυτό θέμα.
  Για του λόγου το αληθές , σας επισυνάπτω  επιπρόσθετα Την Σύμβαση που Αποδεικνύει την Απευθείας Ανάθεση της Προμήθειας (Αρ.Πρωτ.4834/24.03.2020)  ,την Πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής (Αρ.Πρωτ.4911/27.03.2020) καθώς και την Ομόφωνη Απόφαση Αρ.81/2020 της Οικονομικής Επιτροπής.
    Προκαλώ τον κ. Δήμαρχο να μελετήσει όλα τα ως άνω  αναφερόμενα. Ως εξαίρετος οικονομολόγος όπως  ο ίδιος διατυμπανίζει ότι είναι,  σίγουρα θα έχει την ικανότητα να καταλάβει αυτά τα λίγα και απλά …να καταλάβει δηλαδή το τραγικό του λάθος και να μην προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα Δημοσιεύσεις που αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό στo Facebook ,ικανοποιούμενος  με τα Like που λαμβάνει από ορκισμένους φίλους και ψηφοφόρους του.
Με  Εκτίμηση ,
Ηλίας Κανάκης
Eπισυναπτόμενα αρχεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου