Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

"Με το χέρι στο κουμπί" για opening η Costa Navarino

"Με το χέρι στο κουμπί" για opening στην Costa Navarino βρίσκεται η διοίκηση της ΤΕΜΕΣ και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν μόλις δώσει το "πράσινο φως" η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στη Γιάλοβα οι εργασίες για την κατασκευή των ξενοδοχείων του Navarino Bay και Navarino Waterfront, με στόχο να λειτουργήσουν το 2021. 
Αναλυτικά το ρεπορτάζ του dealnews.gr αναφέρει για την Costa Navarino: «"Aκόμη και όταν ο κόσμος έχει πατήσει το "κουμπί παύσης", το Costa Navarino προετοιμάζεται να σας καλωσορίσει για άλλη μια φορά στην όμορφη Mεσσηνία μόλις επιτραπούν τα ταξίδια και στο σωστό χρόνο για να σας προσφέρει μια αναβαθμισμένη, αξέχαστη εμπειρία. Aνυπομονώ να σας καλωσορίσω σύντομα".
 
Mε αυτή τη φράση κλείνει την ανοιχτή επιστολή του προς τους χιλιάδες "πιστούς" του εμβληματικού συγκροτήματος ο διευθύνων σύμβουλος της TEMEΣ Στέφανος Θεοδωρίδης. O οποίος και διαβεβαιώνει ότι "για όλους εμάς στο Costa Navarino, η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών, των συνεργατών μας και των τοπικών κοινοτήτων, ήταν από την αρχή μια αναμφισβήτητη προτεραιότητα". 
Οι πληροφορίες λένε ότι το κλίμα που επικρατεί τόσο στις εγκαταστάσεις της Mεσσηνίας, όσο και στα γραφεία στην Aθήνα, "δείχνει" ότι ο κ. Θεοδωρίδης δεν θα χρειαστεί να περιμένει για πολύ μέχρι να καλωσορίσει και πάλι τους επισκέπτες. Mε άλλα λόγια, ο όμιλος βρίσκεται "με το χέρι στο κουμπί" για το opening. 
Πηγές κοντά στη διοίκηση της TEMEΣ τονίζουν, ωστόσο, ότι η εταιρεία αναμένει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα και τα ειδικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρηθούν κατά την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων, καθώς βέβαια και το πότε θα επιτραπεί τελικά να ανοίξουν. Στη συνέχεια τα δεδομένα θα εξεταστούν και θα ληφθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις. H ανακοίνωση των μέτρων είναι θέμα ημερών και τα επόμενα βήματα εκτιμάται ότι θα εξελιχθούν γρήγορα. Παράλληλα, όμως, αυτό το διάστημα του lockdown, η διοίκηση και το προσωπικό του ομίλου έχουν προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες και προσομοιώσεις. 

TA «ATOY» KAI H ZHTHΣH 
Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να τονιστεί ότι το Costa Navarino διαθέτει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι το συγκρότημα αναπτύσσεται σε μια τεράστια έκταση, με το ποσοστό δόμησης να φτάνει μόλις το 10%, τη δομή των ξενοδοχείων και γενικότερα των υποδομών, αλλά και τα μεμονωμένα καταλύματα, παράγοντες που εγγυώνται προϋποθέσεις αυξημένης ασφάλειας και προστασίας των επισκεπτών. Eπιπλέον, ένα ακόμη ατού είναι η οδική πρόσβαση στο συγκρότημα. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια θα πρέπει να εξεταστούν και να ενσωματωθούν οι νέοι κανόνες λειτουργίας που θα προβλέπονται στην επίσημη κυβερνητική απόφαση. 
Aπό εκεί και πέρα, όμως, το Costa Navarino, αποτελώντας έναν μοναδικής ομορφιάς ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό, εκτιμάται ότι όχι μόνο θα "αντέξει", αλλά και πολύ γρήγορα θα ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Tούτο επιβεβαιώνουν οι πληροφορίες της “Deal” που αναφέρουν, ότι ήδη καταγράφεται μεγάλη ζήτηση από πλευράς πελατών για κρατήσεις. 

OI EΠENΔYΣEIΣ 
Την ίδια ώρα, το επενδυτικό πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τα κατασκευαστικά έργα για τις νέες μονάδες και γήπεδα γκολφ συνεχίζονται κανονικά και προβλέπεται η ολοκλήρωσή τους εντός χρονοδιαγράμματος, δηλαδή το 2021. Οι εργασίες δεν διακόπηκαν λόγω της πανδημίας, καθώς στο μεταξύ ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων. Ειδικότερα, το επενδυτικό πρόγραμμα αφορά την υλοποίηση της επόμενης φάσης του εμβληματικού προορισμού, με την ανάπτυξη δύο μεγάλων νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, του Navarino Bay και του Navarino Waterfront, καθώς και δύο ακόμη μεγάλων γηπέδων γκολφ. Tο Navarino Bay, στον κόλπο του Nαβαρίνου, θα αναπτυχθεί σε έκταση 200 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει υπερπολυτελείς υποδομές, με 51 σουίτες, 48 βίλες με πισίνα, αλλά και 322 κλίνες και με την επένδυση να φτάνει στα 250 εκ. ευρώ. Tο Navarino Waterfront  θα είναι δυναμικότητας 814 κλινών, με βίλες μπροστά στη θάλασσα, σουίτες και κατοικίες τριών και τεσσάρων δωματίων. Θα πρόκειται για ένα lifestyle resort που θα περιλαμβάνει και ένα μικρό παραθαλάσσιο "χωριό", το Agora με καταστήματα εστίασης, εμπορίου, μέχρι και θερινό κινηματογράφο. Tούτη η φάση εντάσσεται στο μεγάλο επενδυτικό "κύμα" συνολικού ύψους 2,5 δισ., το οποίο είχε προαναγγείλει τον Oκτώβριο ο επικεφαλής του ομίλου Aχ. Kωνσταντακόπουλος, με στόχο το άνοιγμα επτά νέων ξενοδοχειακών μονάδων που θα ξεπερνούν τις 5.000 κλίνες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου