Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΛΟΤΩΝ "Ας αποφασίσουμε ως κοινωνία τι θέλουμε και πού πάμε"

Θέση κατά του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα, που φέρεται να φέρνει στο προσκήνιο η κυβέρνηση, παίρνει ο γ.γ. της ΚΕΔΕ και τέως δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. 
Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στις διαχρονικές προσπάθειες για τουριστική ανάπτυξη, αλλά και στη διαδικασία επέκτασης και ανάπτυξης του αεροδρομίου Καλαμάτας, που δύσκολα μπορεί να λειτουργήσει αρμονικά παράλληλα με Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων. 
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Καφαντάρη: "Ας αποφασίσουμε ́ ως κοινωνία τι θέλουμε και πού πάμε. Δεν μπορεί από την μια να θες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων και παράλληλα να προωθείς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την αναβάθμισή του ως διεθνές για εμπορικές πτήσεις, με την παραχώρησή του σε ιδιώτη.
Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια συζητάμε για την περιβόητη αναβάθμιση του αεροδρομίου, άπειρες συναντήσεις και πολύωρες συζητήσεις, μέσα από την επέκταση των εγκαταστάσεων αλλά και την απαλλοτρίωση χώρου ώστε να μεγαλώσει η πίστα και να μπορούν να εξυπηρετούνται πολλά αεροσκάφη, σε ένα αεροδρόμιο που η ανάπτυξή του τα τελευταία χρόνια είναι ασύλληπτη. Στον τόπο μας πραγματοποιούνται επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα του τουρισμού με βασική πύλη εισόδου το αεροδρόμιο. ́ Χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη και τουριστική προοπτική. Η Μεσσηνία έχει πλέον πάρει την κατεύθυνσή της, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω...".

1 σχόλιο:

  1. Bravo! Billions of Eure are invested and the military destroy with the horrible loud planes your future. Don`t be silly, go the tourism way and live in harmony without looping making planes without end over your heads and your beautifzl country! They must understand to making their exercises over the sea or over the lonely mountains, not over the beaches and the Natura 2000 Lagoon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή