Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Η μεσσηνιακής καταγωγής Τζεν Ψάκι στο επιτελείο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

 


Μεσσηνιακό άρωμα θα έχει το στενό επιτελείο του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς η μεσσηνιακής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα της Τζεν Ψάκι, θα είναι εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Λευκού Οίκου μάλιστα θα αποτελείται μόνο από γυναίκες, με την Τζεν Ψάκι να αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter ότι αυτή η επικοινωνιακή ομάδα είναι “η πιο διαφορετική ομάδα στην ιστορία και αποτελείται επίσης από έξι μητέρες μικρών παιδιών”.

“Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω την πρώτη υψηλόβαθμη ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναίκες. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την εμπειρία σε ζητήματα επικοινωνίας, φέρνοντας διαφορετικές αντιλήψεις στη δουλειά τους, αλλά και μία κοινή δέσμευση για την καλύτερη ανοικοδόμηση της χώρας», δήλωσε ο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Ποια είναι η Τζεν Ψάκι 

Η Τζένιφερ Ψάκι στις 19 Φεβρουαρίου 2015 επελέγη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ως η νέα διευθύντρια Επικοινωνίας του. Μέχρι πρότινος ήταν εκπρόσωπος Τύπου του State Department των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε επίσης και εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Ομπάμα. Γεννήθηκε στο Κονέκτικατ, ενώ η καταγωγή της είναι από τη Μεσσηνία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ellines.com. Οι γονείς της είναι η Eileen D. Medvey και ο Δημήτρης Ψάκης. Ο πατέρας της ασχολήθηκε με την αγορά των ακινήτων και ήταν ιδιοκτήτης 2 εταιρειών πριν συνταξιοδοτηθεί. Η Τζένιφερ φοίτησε στο Κολέγιο William & Mary, από όπου και αποφοίτησε το 2001 και ουσιαστικά ξεκίνησε την καριέρα της το 2001 δουλεύοντας στις καμπάνιες των Δημοκρατικών Tom Harkin και Tom Vilsack. 

Στην καμπάνια για το χρίσμα του Προέδρου του Τζον Κέρυ το 2004, η Ψάκι κατείχε τη θέση της επικεφαλής γραμματέως Τύπου. Από το 2005 έως το 2006 διετέλεσε διευθύντρια Επικοινωνιών του εκπρόσωπου των ΗΠΑ Joseph Crowley και τοπική γραμματέας Τύπου για την εκστρατεία της Δημοκρατικής Επιτροπής για το Κογκρέσο. 

Το 2008 για την προεδρική καμπάνια του τότε γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα, κατείχε τη θέση της γραμματέως Τύπου και μετείχε σε όλα τα ταξίδια. Μετά τη νίκη του Ομπάμα, η Ψάκι τον ακολούθησε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου και τον Δεκέμβριο του 2009 προήχθη σε αναπληρώτρια διευθύντρια Επικοινωνίας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2011. Άφησε τη θέση της στον Λευκό Οίκο για να γίνει πρώτη αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στο γραφείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ουάσιγκτον της Global Strategy Group. Το 2012 επέστρεψε στον τομέα της Πολιτικής Επικοινωνίας ως γραμματέας Τύπου του Προέδρου Ομπάμα στην καμπάνια επανεκλογής του. Τον Φεβρουάριο του 2013 η Ψάκι ανέλαβε τη θέση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Είναι παντρεμένη με τον Gregory Matthew Mecher.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου