Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΕΥΧΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ

 Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι

Σε λίγες ώρες το 2020 – η τόσο δύσκολη χρονιά – μας αποχαιρετά ενώ έχει ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας για το μέλλον. Με την συμμετοχή όλων, με κοινωνική υπευθυνότητα, με υπομονή και τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα προστασίας οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν.

Για το κάστρο μας το 2021 ξεκινά με μια αισιόδοξη είδηση: στις 9 Ιανουαρίου 2021 θα γίνει επίσκεψη – αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ.Α κ. Γιώργου Διδασκάλου και υπηρεσιακού κλιμακίου του Υπουργείου. Υπάρχει πλέον έντονη κινητοποίηση από την κ. Υπουργό, την Περιφέρεια, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Δήμο η οποία, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα και τις επίσημες ανακοινώσεις, έχει ως στόχο «την συντήρηση και την προβολή του ιστορικού Κάστρου της Μεθώνης».

Ο σύλλογός μας προσκλήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για να παραστεί στη σύσκεψη. Θα παραστούμε  και θα παρουσιάσουμε τις τεκμηριωμένες προτάσεις μας υποστηρίζοντας το διπλό στόχο που έχουμε θέσει για το 2021: (α) να θεσμοθετηθεί ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα συντήρησης (μελέτες – χρηματοδότηση) και (β) να επαναλειτουργήσει ο φωτισμός και να συντηρείται συστηματικά.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους υγεία, ευτυχία και κάθε καλό για το 2021.

Φιλικά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου