Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ∆εν προχώρησε η πώληση κληροδοτήµατος στην Αµερική ΧΑΛΑΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

 ∆εν είναι καλά τα νέα για το σηµαντικό κληροδότηµα “Κάππα” του Νοσοκοµείου Καλαµάτας, καθώς, λόγω της οικονοµικής κατάστασης µε την πανδηµία του κορονοϊού στις ΗΠΑ, δεν προχώρησε η πώληση του ακινήτου του κληροδοτήµατος στο Σαν Φρανσίσκο. 

Για την απόσυρση της προσφοράς του υποψήφιου αγοραστή, η διοικήτρια του Νοσοκοµείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη ενηµερώθηκε από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο. 

Με τη σειρά της η κ. Αλειφέρη ενηµέρωσε τα µέλη του ∆.Σ. του ιδρύµατος στις αρχές της εβδοµάδας, σχετικά µε τις τελευταίες εξελίξεις για το κληροδότηµα “Κάππα”.

 

Ειδικότερα, µετά την τηλεφωνική και γραπτή επικοινωνία που είχε τις προηγούµενες ηµέρες µε τον νέο γενικό πρόξενο της Ελλάδος στο Σαν Φρανσίσκο, Σωκράτη Σουρβίνο, η διοικήτρια ενηµέρωσε το ∆.Σ. ότι ο υποψήφιος αγοραστής του ακινήτου του κληροδοτήµατος που βρίσκεται στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, επί της οδού Market, αριθµ. 1651, απέσυρε την προσφορά του και ως εκ τούτου η διαδικασία πώλησης µαταιώθηκε. 

Σύµφωνα µε την ενηµέρωση του προξένου, οι συνθήκες που επέβαλε η πανδηµία έχουν ως αποτέλεσµα τη συνακόλουθη πτώση της οικονοµικής δραστηριότητας, η οποία επηρέασε σηµαντικά την αγορά ακινήτων στην συγκεκριµένη περιοχή, µε συνέπεια να παρατηρείται έντονη πτώση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Και οι δύο πλευρές συµφώνησαν ότι είναι προτιµότερο να τηρηθεί στάση αναµονής, ούτως ώστε το εν λόγω ακίνητο να πωληθεί στην πλέον συµφέρουσα τιµή όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς η εκτίµηση είναι ότι το συγκεκριµένο κτήριο εξακολουθεί να διαθέτει σταθερή επενδυτική αξία. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του κληροδοτήµατος παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς από τον πρόξενο, στον οποίο το ∆ιοικητικό Συµβούλιο παρείχε τη σχετική εξουσιοδότηση, και σε περίπτωση που σηµειωθούν τυχόν εξελίξεις θα υπάρξει σχετική ενηµέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου