Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Σύµβαση για επισκευή του κτηρίου Μπάρκα στην Χώρα

 Οµόφωνα εγκρίθηκε από το ∆.Σ. του Περιφερειακού Ταµείου Ανάπτυξης η σύναψη σύµβασης µεταξύ του Ταµείου, του υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου µε αντικείµενο τη µελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. 

Νωρίτερα η διοίκηση του Περιφερειακού Ταµείου, που συνεδρίασε προχθές υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, είχε συζητήσει και εγκρίνει, οµόφωνα επίσης, τη σύναψη προγραµµατικών συµβάσεων µεταξύ του Ταµείου και: 

α) του υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ∆ήµου Πύλου – Νέστορος µε αντικείµενο την επισκευή του κτηρίου Μπάρκα στην Χώρα, έργο προϋπολογισµού 374.500 ευρώ,

 

β) της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ∆ήµου Μεγαλόπολης µε αντικείµενο την ανέγερση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωµένων στη Μεγαλόπολη, 

γ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ∆ήµου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, µε αντικείµενο την βελτίωση και συντήρηση της επαρχιακής οδού 1 Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόµβοι και συµβολές οδών), έργο προϋπολογισµού 1.000.000 ευρώ. 

Κατά πλειοψηφία, εξάλλου, εγκρίθηκε από το ∆.Σ. του Περιφερειακού Ταµείου η σύναψη προγραµµατικής σύµβασης προϋπολογισµού 320. 000 ευρώ µεταξύ του Ταµείου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ µε αντικείµενο την παροχή υπηρεσιών συµβουλευτικής υποστήριξης µελετών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. 

Οµόφωνα εγκρίθηκαν, τέλος, α) η πρόσληψη δύο ατόµων µε οκτάµηνη σύµβαση, ως έκτακτο προσωπικό, στο πλαίσιο του προγραµµατισµού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ, για το 2021, β) τα πρακτικά οριστικής παραλαβής του πρώτου και τελικού παραδοτέου της αναδόχου εταιρείας “Mazars Συµβουλευτική Μονοπρόσωπη” ΙΚΕ για την παροχή υπηρεσιών χρηµατοοικονοµικού συµβούλου, σχετικά µε το έργο της Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης Απορριµµάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου και γ) τα πρακτικά οριστικής παραλαβής του πρώτου παραδοτέου της αναδόχου εταιρείας “Kion Architects” A.Ε. που αφορά την εκπόνηση του µάστερ πλαν για την ανάπλαση και αξιοποίηση της µετρικής σιδηροδροµικής γραµµής στο τµήµα Κόρινθος – ∆ερβένι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου