Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ ∆ηµιουργία Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία

 Απόφαση για τη δηµιουργία Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία στο ∆ήµο Πύλου - Νέστορος πρόκειται να λάβει το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, που συνεδριάζει σήµερα Μεγάλη Τετάρτη στις 12 το µεσηµέρι, µε τηλεδιάσκεψη. 

Στη σηµερινή συνεδρίαση, ακόµα, το ∆.Σ. αναµένεται: Να εκδώσει νέα κανονιστική απόφαση που αφορά τον κανονισµό λειτουργίας λαϊκών αγορών, εναρµονισµένο µε τις διατάξεις του Ν. 4497/2017. Να εγκρίνει τη διαγραφή οφειλών του δήµου προς τρίτους λόγω παραγραφής τους και τη διαγραφή παραστατικών, για λογιστική τακτοποίηση. Να αποδεχθεί έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών ποσού 72.300 ευρώ για κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εµφάνιση του κορονοϊού.

Να αποφασίσει για την επέµβαση σε δασικές εκτάσεις, στη θέση “Κουφόλαγκα” της Κοινότητας Κρεµµυδίων και στη θέση “Βουνό” της Κοινότητας Βλαχόπουλου, για την εγκατάσταση µεταλλικών υδατοδεξαµενών. Να εγκρίνει τη σύναψη συµφώνου συνεργασίας µεταξύ του ∆ήµου Πύλου - Νέστορος και του συλλόγου µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Το Χαµόγελο του Παιδιού”, στο πλαίσιο ένταξης του δήµου στο πρόγραµµα Amber Alert Hellas, µε εξουσιοδότηση του δηµάρχου για την υπογραφή του συµφώνου συνεργασίας. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Εν τω µεταξύ, σήµερα στις 9 το πρωί συνεδριάζει µε τηλεδιάσκεψη η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου Πύλου - Νέστορος, µε κυριότερα θέµατα: Την έγκριση οφειλών της υπό εκκαθάριση Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήµου. Την έγκριση της απόφασης του δηµάρχου για κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση της καταπολέµησης των κουνουπιών στο δήµο. Την εξειδίκευση πίστωσης για τη δηµιουργία επετειακού βίντεο για το ιστορικό γεγονός “Ρεσάλτο” που έλαβε χώρα στις 13 Φεβρουαρίου 1824 στο Κάστρο Κορώνης, για τον εορτασµό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Την έγκριση παράτασης της προθεσµίας για την εκτέλεση του έργου βελτίωσης του αρδευτικού δικτύου κάµπου Χανδρινού και Στενωσιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου