Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Στην Πύλο το ∆ιεθνές Συνέδριο European Maritime Heritage


Στην Πύλο θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 19 Σεπτεµβρίου το 10ο ∆ιεθνές Συνέδριο European Maritime Heritage, στο πλαίσιο της Εβδοµάδας Ναυτικής Κληρονοµιάς. 

Ειδικότερα, µε την ευκαιρία της 200ής επετείου της Επανάστασης του 1821 και µε αφορµή τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων της Εβδοµάδας Ναυτικής Κληρονοµιάς σε τοποθεσία εµβληµατική για την ιστορία της Ελλάδας, ο διεθνής οργανισµός European Maritime Heritage θα διεξάγει το ανά τριετία ∆ιεθνές Συνέδριο των µελών του στην Πύλο.

 

Το ∆ιεθνές Συνέδριο του οργανισµού φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τιµώντας µε αυτή την ενέργεια την ελληνική ναυτοσύνη και τη συµβολή της χώρας µας στο κοινό ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. 

Ο European Maritime Heritage (EMH) είναι ένας µη κυβερνητικός οργανισµός που προωθεί τη γνώση και την ευαισθητοποίηση στον τοµέα της ναυτικής κληρονοµιάς, καθώς και τη διατήρησή της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Συνδέει ιδιοκτήτες παραδοσιακών και ιστορικών πλοίων, ναυτικά µουσεία και άλλους συναφείς φορείς που ενδιαφέρονται για την ταυτοποίηση – αναγνώριση, την αποκατάσταση και τη διατήρηση της υλικής και άυλης ναυτικής κληρονοµιάς, συµπεριλαµβανοµένων και των ποτάµιων πλωτών οδών. 

Οπως σηµειώνει ο οργανισµός στην ανακοίνωσή του για τη διοργάνωση του Συνεδρίου στην Πύλο: “Η υλική και η άυλη κληρονοµιά όλων των λαών της οικουµένης είναι οι µνήµες, η προσωπική και κοινωνική ταυτότητα, οι ιστορίες ανθρώπων και τόπων, ήθη, έθιµα, παραδοσιακά επαγγέλµατα. Παράγοντες που, µαζί µε τον άνθρωπο, κρατούν ζωντανή τη γνώση που έρχεται από το παρελθόν, για να τροφοδοτήσει το παρόν και, κυρίως, να στηρίξει το µέλλον. Έχοντας ως γνώµονα τη διάδοση και διατήρηση της ναυτικής κληρονοµιάς της πατρίδας µας, ο πανελλήνιος σύλλογος για τη διάσωση, διαφύλαξη και ανάδειξη της ναυπηγικής και ναυτικής παράδοσης και κληρονοµιάς «Πρωτέας», εθνικό µέλος του πανευρωπαϊκού οργανισµού European Maritime Heritage (ΕΜΗ), σε συνεργασία µε τη µη κερδοσκοπική εταιρία Ελληνική Ναυτική Κληρονοµιά «Ο Άργος» ΑΜΚΕ, διοργανώνουν την Εβδοµάδα Ναυτικής Κληρονοµιάς, µια πολυθεµατική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στον ∆ήµο Πύλου-Νέστορος, µεταξύ 11-19 Σεπτεµβρίου 2021”. 

Η διοργάνωση της Εβδοµάδας Ναυτικής Κληρονοµιάς θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ∆ήµου Πύλου-Νέστορος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου