Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Αιχµές Καραλή κατά κυβέρνησης για άνοιγµα τουρισµού

 


Αιχµές κατά της κυβέρνησης για τη στάση της στον τουρισµό αφήνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας ∆ηµήτρης Καραλής. 

"∆ιανύουµε την τελική ευθεία πριν την επίσηµη έναρξη της τουριστικής περιόδου και οι προσδοκίες έρχονται σε "σύγκρουση" µε τις διαπιστώσεις" παρατηρεί συγκεκριµένα ο κ. Καραλής, ενώ σε άλλο σηµείο της γραπτής δήλωσής του σηµειώνει: "Η αλήθεια είναι ότι θα προτιµούσαµε, σε αυτή την προσπάθεια, να µην είµαστε µόνοι. Και, κυρίως, να µη µένουµε παραπλανηµένοι". 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καραλή: "∆ιανύουµε την τελική ευθεία πριν την επίσηµη έναρξη της τουριστικής περιόδου και οι προσδοκίες έρχονται σε "σύγκρουση" µε τις διαπιστώσεις. Οι αιτίες αναζητούνται ανάµεσα σε όσα θα θέλαµε και µπορούµε ως χώρα να πετύχουµε και όσα τελικά καταφέρνουµε. Πολύ περισσότερο που οι ξένοι είναι, κυρίως, εκείνοι που, κυριολεκτικά, λογαριάζουν χωρίς τον (Έλληνα) ξενοδόχο. Εδώ και αρκετό καιρό είχαµε επισηµάνει ότι οι κυοφορούµενες (τότε) διµερείς συµφωνίες θα έπρεπε να αποκτήσουν περιεχόµενο. ∆υστυχώς, αν κρίνουµε από την πρόσφατη κατάταξη της Ελλάδας στην πορτοκαλί ζώνη από τη Βρετανία, αποδείχθηκε ότι η συµφωνία µε την κυβέρνηση του Λονδίνου ακόµα και αν κυοφορείτο, οδηγήθηκε, τελικά, στην "άµβλωση". Εµείς οι παλιότεροι της γενιάς των ξενοδόχων που έχουµε εδώ και δεκαετίες αντιµετωπίσει τα πάνδεινα από τα "σκαµπανεβάσµατα" του τουρισµού στη χώρα µας, δεν χάνουµε παρ’ όλα αυτά την αισιοδοξία µας. Και γνωρίζουµε πολύ καλά ότι, διαχρονικά, ενώ η ιδιωτική πρωτοβουλία κινείτο µε τον ανελκυστήρα, το κράτος προτιµούσε... τις σκάλες. Και εφέτος, λοιπόν, χαιρετίζοντας το άνοιγµα της τουριστικής περιόδου, δηλώνουµε ότι θα κρατήσουµε ψηλά τη σηµαία του ελληνικού τουρισµού, φροντίζοντας µε τη συνέπεια και τον επαγγελµατισµό µας να προσελκύσουµε και να ικανοποιήσουµε τους πελάτες µας που επισκεπτόµενοι τον τόπο µας θα φροντίσουν να κρατήσουν µαζί µας όρθια και την εθνική οικονοµία. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιµούσαµε σε αυτή την προσπάθεια να µην είµαστε µόνοι. Και, κυρίως, να µη µένουµε παραπλανηµένοι. Ωστόσο, θα πράξουµε και πάλι το επαγγελµατικό µας καθήκον και θέλουµε να πιστεύουµε ότι στο τέλος της περιόδου θα κλείσουµε τα ξενοδοχεία µας µε λιγότερη ανησυχία από ό,τι τα ανοίξαµε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου