Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Το δεύτερο κύµα της Costa Navarino

 


Αν και τα φώτα της δηµοσιότητας από συνήθεια είναι στραµµένα στις αναπλάσεις της Καλαµάτας, οι επενδύσεις που θα προσθέσουν εισόδηµα στη Μεσσηνία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο ∆ήµο Πύλου - Νέστορος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου µεγάλο τµήµα τους θα ολοκληρωθεί το 2022 αλλάζοντας τον παραγωγικό χάρτη του. Αναµφισβήτητα η ατµοµηχανή και αυτής της επενδυτικής προσπάθειας είναι η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, που δηµιουργεί στη Γιάλοβα και στο Κυνηγού νέες σύνθετες ξενοδοχειακές µονάδες και γήπεδα.
 

Το δεύτερο επενδυτικό κύµα της Costa Navarino έχει προκαλέσει ήδη χιονοστιβάδα µικροµεσαίων επενδύσεων στην ευρύτερη Πυλία, καθώς κάτοικοι και απόδηµοι αξιοποιούν την περιουσία τους δηµιουργώντας σύγχρονες τουριστικές µονάδες. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η πρώτη επένδυση της Costa Navarino στο Ρωµανού αντιµετωπίστηκε αρχικά από τους ντόπιους µε προβληµατισµό και µόνο όταν έγιναν ορατά τα αποτελέσµατά της δηµιουργήθηκε ευνοϊκό κλίµα για πρόσθετες µικροµεσαίες επενδύσεις. 

Αντιθέτως η δεύτερη επένδυση της Costa Navarino στην περιοχή δηµιούργησε πριν καν ολοκληρωθεί χιονοστιβάδα µικροεπενδύσεων σε όλη την Πυλία. Ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Γιάλοβας τείνει να δηµιουργηθεί µια... 3η Costa Navarino από ενοικιαζόµενες κατοικίες. Εννοείται ότι οι εξελίξεις θα ήταν καταιγιστικές αν δεν είχε µεσολαβήσει η πανδηµία του κορονοϊού και του λόγου το ασφαλές επιβεβαιώνει η συνέχιση των επενδύσεων κατά τη διάρκεια των lockdown. 

Ανοίγοντας παρένθεση αξίζει να σηµειώσουµε ότι τυπικά η πρώτη επένδυση της Costa Navarino έγινε στο ∆ήµο Τριφυλίας, αφού τόσο τα ξενοδοχεία "The Westin" και "The Romanos" όσο και το γκολφ "Τhe Βay Course" εκτείνονται στην τριφυλιακή επικράτεια. Πλην όµως της Μαραθούπολης, ο ∆ήµος Τριφυλίας δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την Costa Navarino προσθέτοντας αξία στο τουριστικό του προϊόν. Αντιθέτως o ∆ήµος Πύλου - Νέστορος αξιοποίησε σε µεγάλο βαθµό την ευκαιρία που δόθηκε και πλέον διεκδικεί επάξια τα σκήπτρα της τουριστικής πρωτεύουσας από το ∆ήµο ∆υτικής Μάνης. Ειδικά στο παραθαλάσσιο µέτωπο από την Κορώνη µέχρι το Ρωµανού δηµιουργήθηκαν δεκάδες τουριστικά καταλύµατα και πλέον µαζί µε τα ακίνητα βραχυχρόνιας µίσθωσης ο ∆ήµος Πύλου - Νέστορος διαθέτει το κρίσιµο µέγεθος των κλινών που απαιτούνται για να καταξιωθεί ως διεθνής προορισµός στον παγκόσµιο τουριστικό χάρτη. 

Ολα τα υπόλοιπα είναι για... εσωτερική κατανάλωση και ψηφοφόρους που πιστεύουν ακόµα ότι η ανάπτυξη θα επιτευχθεί µε αναπλάσεις και... παιδικές χαρές σε χωριά που δεν έχουν παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου