Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ Καλαµάτα και Πύλος ψηλά στα τριήµερα

 Οι προορισµοί της Καλαµάτας και της Πύλου είναι στην κορυφή των προτιµήσεων των Ελλήνων ταξιδιωτών, σύµφωνα µε έρευνα του Πανελλαδικού Κτηµατοµεσιτικού ∆ικτύου EReal Estates για το Σαββατοκύριακο, στις πλατφόρµες βραχυχρόνιας µίσθωσης. Σύµφωνα µε την ίδια έρευνα, οι Αθηναίοι προτιµούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριµένα το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, το Ξυλόκαστρο, το Λεωνίδιο και τη Μονεµβασιά.

Σύµφωνα µε την iefimerida που δηµοσιεύει την έρευνα, "οι ταξιδιώτες επιλέγουν κυρίως «οδικές περιοχές σε χιλιοµετρική απόσταση 1,5 - 2 ώρες, ενώ σηµαντικός παράγοντας επιλογής του προορισµού, εκτός από τη φυσική οµορφιά, αποτελεί και το οδικό δίκτυο. Οι εκδροµείς λόγω των υγειονοµικών συνθηκών ενδιαφέρονται κυρίως για αυτοτελή διαµερίσµατα ή και κατοικίες εγγεγραµµένα σε πλατφόρµες βραχυχρόνιας µίσθωσης, µια επιλογή που βλέπουµε να αποκτά έδαφος µέρα µε τη µέρα, ενώ θεωρούµε ότι θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή τόσο εγχώριων, όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι», αναφέρει ο Θεµιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρµες βραχυχρόνιας µίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση µε την προ Covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση.

 

Οι Αθηναίοι, σύµφωνα µε τα στοιχεία που προκύπτουν για το χρονικό διάστηµα 21 Μαΐου ηµέρα Παρασκευή έως την Κυριακή 23 Μαΐου, έχουν επιλέξει να επισκεφτούν οδικούς προορισµούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως την Καλαµάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, το Ξυλόκαστρο, το Λεωνίδιο, τη Μονεµβασιά και την Πύλο, ενώ επιλέγουν και τον Πόρο. Η Καλαµάτα τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της φυσικής οµορφιάς που διαθέτει όσο και λόγω του καλού οδικού δικτύου που τη συνδέει µε την Αθήνα, έχει αποτελέσει πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν το «µήλον της έριδος» τόσο για καλοκαιρινές διακοπές, όσο και για εκδροµές διηµέρου. Το κόστος διανυκτέρευσης στην Καλαµάτα για 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 12 ετών σε ιδιωτικό διαµέρισµα ή και αυτοτελή κατοικία (όχι βίλα), κυµαίνεται από 45€/διανυκτέρευση έως και 80€/διανυκτέρευση. 

Στην Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας οι Αθηναίοι επιλέγουν κυρίως την περιοχή της Αιγιαλείας (Αίγιο, Σελιανίτικα, Τράπεζα), την Κουρούτα στον Ν. Ηλείας, την Κυλλήνη και τη Ναύπακτο. Οι δηµότες της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας επιλέγουν κυρίως τα κοντινά νησιά του Ιονίου και κυρίως τη Ζάκυνθο, όσοι διαµένουν στην Αχαΐα και την Ηλεία, καθώς το λιµάνι της Κυλλήνης βρίσκεται σε απόσταση 45 λεπτών από την Πάτρα και λιγότερο από 30 λεπτά από τον Πύργο. Παράλληλα, όσοι διαµένουν στην Αιτωλοακαρνανία επιλέγουν κυρίως τη Λευκάδα που είναι οδικώς προσεγγίσιµη αλλά και τα παράλια της Ηπείρου. 

Έντονη κινητικότητα, σύµφωνα πάντα µε την έκθεση, καταγράφεται και στα παράλια της Φθιώτιδας και κυρίως στις περιοχές Καµένα Βούρλα, Θεολόγος και Άγιος Κωνσταντίνος. Περιοχές που επιλέγονται κατά κανόνα από Αθηναίους για διήµερες εκδροµές κυρίως λόγω της εύκολης εγγύτητας µέσω του οδικού δικτύου. Η Χαλκιδική αποτελεί την πρώτη επιλογή για Βορειοελλαδίτες και Βαλκάνιους 

«Παράλληλα, η Χαλκιδική θεωρούµε ότι θα αποτελέσει τη «βασίλισσα» του φετινού καλοκαιριού. Ήδη, η κινητικότητα από τους Θεσσαλονικείς για εκδροµές µε µία ή δύο διανυκτερεύσεις έχει αγγίξει «κόκκινο», ενώ έντονο καταγράφεται και το «κύµα» των Βαλκάνιων που επισκέπτονται οδικώς τη Χαλκιδική ακόµη και για διήµερες - τριήµερες εξορµήσεις. Οιζητούµενες τιµές για 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 12 ετών κυµαίνονται από 31€/διανυκτέρευση έως και 110€/διανυκτέρευση αν πρόκειται για ιδιωτικό διαµέρισµα ή/και κατοικία (όχι βίλα)», τονίζει ο κ. Μπάκας. 

Οι προκρατήσεις στο σύνολο των παραθαλάσσιων τουριστικών προορισµών της ηπειρωτικής Ελλάδας για το χρονικό διάστηµα 21/5 - 23/5 σε αυτοτελή διαµερίσµατα ή κατοικίες εγγεγραµµένες σε πλατφόρµες βραχυχρόνιας µίσθωσης µε ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, σε πολλές περιοχές ξεπερνούν το 80%. 

Οι τιµές µίσθωσης καταγράφουν σταθερότητα και σε πολλές περιπτώσεις αυξητικές τάσεις σε σχέση µε το 2020 και ποικίλλουν ανάλογα µε το είδος της κατοικίας, τα τετραγωνικά µέτρα, τις προδιαγραφές και την εγγύτητα στη θάλασσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου