Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

∆ιεθνή ΜΜΕ προτείνουν τη Νοτιοδυτική Μεσσηνία για το φετινό καλοκαίρι

 


Την τιµητική της έχει το τελευταίο διάστηµα η Νοτιοδυτική Μεσσηνία, µε ταξιδιωτικά -και όχι µόνο- µέσα παγκόσµιας εµβέλειας να συµπεριλαµβάνουν περιοχές της σε δηµοσιεύµατα που αφορούν το φετινό καλοκαίρι. Από τις αρχές της άνοιξης και έπειτα τα αφιερώµατα σε µέρη τα οποία αξίζει να ανακαλύψουν οι ξένοι επισκέπτες εστίασαν στο πρώτο «πόδι» της Πελοποννήσου, που µεταξύ άλλων είναι ασφαλής προορισµός από άποψη υγειονοµικών δεδοµένων. 

Ο «Guardian» συµπεριέλαβε το Μάρτιο τη Μεσσηνία στους Top 10 ελληνικούς προορισµούς για διακοπές το 2021, επισηµαίνοντας ανάµεσα σε άλλα σηµεία τις παραλίες κοντά στην Πύλο. Στο ίδιο µήκος κύµατος το «National Geographic Traveller» παρουσίασε στο τεύχος του Απριλίου µέρη της Πελοποννήσου, ιδανικά για αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα. Οι πρωινές βουτιές στα ρηχά σµαραγδένια νερά της Βοϊδοκοιλιάς τονίστηκαν από τους συντάκτες, όπως και η γειτονική λιµνοθάλασσα της Γιάλοβας. 

Η διασηµότερη παραλία της Μεσσηνίας δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από το «Lonely Planet», που κατέταξε τον περασµένο Απρίλιο τη Βοϊδοκοιλιά στις 12 καλύτερες ακτές της Ελλάδας για το 2021, και µάλιστα στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. 

Μιλώντας στην «Ε» ο δήµαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, είπε πως η προβολή αυτή αποτελεί ευχάριστο γεγονός, βοηθώντας την ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της επισκεψιµότητας. «Για το δήµο µας είναι πολύ σηµαντικό η περιοχή µας να προβάλλεται από τόσο γνωστά ξένα µέσα. Αφενός µας δηµιουργούνται αισθήµατα ικανοποίησης και αφετέρου υποχρεώσεων, ώστε ο τόπος αυτός να διατηρηθεί στο διηνεκές και να υπάρχουν οι υποδοµές εκείνες που να διασφαλίζουν την καθαρότητα της περιοχής και την αποκόµιση θετικών εντυπώσεων από τον εκάστοτε επισκέπτη, µε αποτέλεσµα ο ίδιος να γίνει ένας πρεσβευτής, ώστε κατ’ επέκταση να έρθουν περισσότεροι στη Μεσσηνία: όχι µόνο σαν εκδροµείς, αλλά και σαν επενδυτές, συνεισφέροντας στη βελτίωση της κοινωνικής και οικονοµικής εικόνας του δήµου» ανέφερε. 

«ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ» 

Σχετικά µε το δεύτερο συνεχόµενο καλοκαίρι υπό τη «σκιά» της πανδηµίας, ο κ. Καρβέλας δήλωσε πως δεν τον φοβίζει η άφιξη τουριστών στο νοµό, υπογραµµίζοντας πως αν τηρηθούν οι υγειονοµικοί κανόνες και παράλληλα προχωρήσει µε γοργούς ρυθµούς το πρόγραµµα του εµβολιασµού δεν θα υπάρχει κάποιο αρνητικό αποτέλεσµα από πλευράς διασποράς του ιού. «Οι κανόνες και αυτό το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν σεβαστοί από όλους µας και να τηρηθούν επακριβώς, ώστε να µην προκύψει κάποιο πρόβληµα» πρόσθεσε. 

∆ΕΛΕΑΡ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 

«Πέρα από τις αφίξεις του εξωτερικού, η περιοχή µας αποτελούσε και αποτελεί µια ιδανική επιλογή για διακοπές ευρύτερα για τους Μεσσήνιους, τους κατοίκους της Πελοποννήσου και γενικά για εκδροµείς όλης της χώρας. Ο δήµος µας έχει υπέροχες ακρογιαλιές, εξαιρετικούς αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πρέπει να σταθούµε στον σηµαντικό ρόλο που έχει διαδραµατίσει η περιοχή µας στην Επανάσταση του 1821. Με βάση άλλωστε την επέτειο έχουν προγραµµατιστεί πολλές δράσεις και εκδηλώσεις, οπότε το φετινό καλοκαίρι έχει κανείς παραπάνω λόγους να επισκεφτεί τον τόπο µας, απολαµβάνοντας τις οµορφιές του και γνωρίζοντας ιστορικές πτυχές του». 

Καταλήγοντας ο δήµαρχος Πύλου-Νέστορος τόνισε πως η ψηφιακή αναπαράσταση της Ναυµαχίας του Ναυαρίνου στην οικία Τσικλητήρα στην Πύλο, ή η έκθεση «Ρήγας και Επανάσταση» στο Καποδιστριακό Σχολείο της Μεθώνης που γίνεται εκθεσιακός χώρος για πρώτη φορά, θα αποτελέσουν µεταξύ άλλων δέλεαρ και αφορµή για όσους αρέσκονται να συνδυάζουν τις διακοπές τους µε την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου