Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Το Μανιατάκειον Ιδρυμα σε εργαστήριο ανάπτυξης δεξιοτήτων

 Εργαστήριο ανάπτυξης δεξιοτήτων με θέμα «Ανάπτυξη σχεδίων διαφύλαξης για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά στην Ελλάδα” συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ και το περιφερειακό κέντρο για τη Διαφύλαξη της Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη ΝΑ Ευρώπη υπό την αιγίδα της Unesco, μέχρι τις 4 Ιουνίου. Από το Μανιατάκειον Iδρυμα θα συμμετάσχει η διευθύντρια Βίκυ Ιγγλέζου.

Οι Harriet Deacon και Benedetta  Ubertazzi που θα κάνουν το Εργαστήριο, είναι εκπαιδευμένες διαμεσολαβήτριες στην Aυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Unesco με μακρά εμπειρία διεξαγωγής αντίστοιχων εργαστηρίων σε διεθνές επίπεδο. 

Το πενθήμερο αυτό εργαστήριο στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών και άτυπων γνώσεων απαραίτητων, μέσω της διερεύνησης διαφορετικών σεναρίων και άλλων δραστηριοτήτων, για την ανάπτυξη σχεδίων διαφύλαξης. 

Χάρη στη συμμετοχή των διαμεσολαβητριών, τόσο οι Ελληνες όσο και οι διεθνείς συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιγράψουν το είδος των δραστηριοτήτων διασφάλισης που πρέπει να επεξεργαστούν και να εφαρμόσουν στα αντίστοιχα ιδρύματά τους. Ως εκ τούτου, το εργαστήριο θα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για ομότιμη μάθηση, δικτύωση και στρατηγικές συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων στο πλαίσιο της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Μανιατάκειον Ιδρυμα με εμπειρία 11 χρόνων στην ανάδειξη, προώθηση και διαχείριση της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, θα μεταφέρει την εμπειρία του σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ενίσχυση των μέτρων διαφύλαξης και θα κάνει τη σύνδεση μεταξύ άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και βιώσιμης ανάπτυξης. Η αειφορία αναγνωρίζει την αξία της άυλης κληρονομιάς ως πολιτιστικού πόρου, πουμπορεί να αποτελέσει εργαλείο κοινωνικής, εκπαιδευτικής, πνευματικής και οικονομικής τοπικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου