Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Η Οµοσπονδία Εµπορίου για θέµατα της Κορώνης

 


Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Οµοσπονδίας Εµπορίου και Επιχειρηµατικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ) συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Μαΐου στην Κορώνη. Σύµφωνα µε την ανακοίνωση της Οµοσπονδίας: "Τέθηκαν επί τάπητος θέµατα υψίστης σηµασίας για τους κατοίκους της πόλης της Κορώνης, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις και ιδέες για το άµεσο µέλλον και την οικονοµική ανάκαµψη όλου του επιχειρηµατικού κόσµου. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια του συµβουλίου, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της ΟΕΕΣΠ αποφάσισε την έκδοση ψηφίσµατος σχετικά µε την αναβάθµιση του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισµό, αλλά και ενίσχυσή του µε ανθρώπινο δυναµικό, καθώς και για την εκεί δηµιουργία και στελέχωση σταθµού ΕΚΑΒ, προκειµένου να υπάρξει υψηλής ποιότητας φροντίδα υγείας για τους κατοίκους, τους παραθεριστές, αλλά και τους επισκέπτες. Επίσης, ανάµεσα στα θέµατα που συζητήθηκαν ήταν το νέο εργασιακό νοµοσχέδιο, ο νέος πτωχευτικός κώδικας και τα προβλήµατα που θα προκύψουν από σήµερα (έναρξη πλειστηριασµών), η επιτακτική ανάγκη να κατοχυρωθεί νοµοθετικά η κυριακάτικη αργία, ενώ για ακόµα µια φορά επισηµάνθηκαν τα µέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση και χρήζουν άµεσης υλοποίησης.

Ο πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς και το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Οµοσπονδίας ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόµενους αλλά και όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν. Τέλος, ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελµατιών Κορώνης Παναγιώτη Μαργιάννη, καθώς και όλο το ∆.Σ. του για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγµατοποίηση των εργασιών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συµπαραστάτες στις προσπάθειές τους

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς, µεταξύ των οποίων: ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης, ο δήµαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο αντιδήµαρχος Πολιτισµού, Παιδείας και ∆.Ε. Κορώνης ∆ηµήτρης Σιψάς, ο αντιδήµαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ∆ιονύσης Αγγελόπουλος, ο επικεφαλής της δηµοτικής παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση» Ηλίας Κανάκης, ο περιφερειακός σύµβουλος Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος, ο πρόεδρος του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης Μαρία Βαγγελινού - Γιαλλελή, ο πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας ∆ηµήτρης Τερζής, ο πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Παρασκευάς Παπασταθόπουλος και ο αντιπρόσωπος της ΟΕΕΣΠ από τον Εµπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Γαργαλιάνων Φώτης Παναγιωτόπουλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου