Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Νέα πρόσκληση για ένταξη Μουσείου Χώρας

 ∆ηµοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, µε δικαιούχο το υπουργείο Πολιτισµού και τους φορείς του, πρόσκληση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας για την υποβολή προτάσεων στο ΠΕΠ, µε αντικείµενο την ενίσχυση της ελκυστικότητας χώρων πολιτιστικής κληρονοµιάς – και συγκεκριµένα µουσειακών και πολιτιστικών υποδοµών. 

Η συγχρηµατοδοτούµενη δηµόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ και οι προτάσεις υποβάλλονται µέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/) από την ερχόµενη Τρίτη 15 Ιουνίου στις 8 το πρωί µέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 2 το µεσηµέρι.

 

Στη χρηµατοδότηση της νέας αυτής πρόσκλησης αναµένεται να ενταχθούν το Μουσείο Χώρας στη Μεσσηνία καθώς και το αρχοντικό Αντωνόπουλου στη ∆ηµητσάνα, στην Αρκαδία. 

Η παρεµβάσεις που χρηµατοδοτούνται αφορούν τη λειτουργική αναβάθµιση (ολοκλήρωση µόνιµων εκθέσεων) µουσειακών υποδοµών, τον εκσυγχρονισµό και τη βελτίωση του εξοπλισµού µουσείων και πολιτιστικών κτηρίων, καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου των προσφερόµενων υπηρεσιών στους εν λόγω χώρους. 

Επίσης, αφορούν την αποκατάσταση κτηρίων µεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας που κατά προτεραιότητα εντοπίζονται σε ιστορικά κέντρα πόλεων και εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή λειτουργικότητά τους. 

Τέλος, υποστηρίζονται δράσεις δικτύωσης και σύνδεσής τους µε τον τουρισµό, δράσεις προβολής των πόρων συµπεριλαµβανοµένης της αξιοποίησης ΤΠΕ (τεχνολογία της πληροφορίας), δράσεις δικτύωσης πολιτιστικών φορέων στο πλαίσιο ενιαίας προβολής του πολιτιστικού πλούτου, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου