Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Ολυµπιακό γήπεδο γκολφ στο Navarino Hills

 


To πρώτο παγκοσµίως International Olympic Academy Golf Course ανακοίνωσαν χθες σε µια διαδικτυακή εκδήλωση η ∆ιεθνής Ολυµπιακή Ακαδηµία, η Ελληνική Ολυµπιακή Επιτροπή και η Costa Navarino. Το νέο γήπεδο γκολφ στο Navarino Hills της Costa Navarino θα αποτελέσει ορόσηµο για µια καινοτόµα συνεργασία.

Η ονοµασία του νέου γηπέδου της Costa Navarino, συµβολίζει τη σχέση του αθλήµατος µε τον Ολυµπισµό, καθώς πρόκειται για τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις γκολφ στη γενέτειρα των Ολυµπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυµπία.

 

Η χθεσινή ανακοίνωση -στο πλαίσιο της ∆ιεθνούς Ολυµπιακής Ηµέρας- έρχεται σε µια κοµβική στιγµή για την ολοένα αυξανόµενη αναγνωρισιµότητα του γκολφ. Η επανένταξή του στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, αποτέλεσε ένα σηµαντικό ορόσηµο στην ιστορία του αθλήµατος, ενώ αναµένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και φέτος στο Τόκιο. 

H νέα συνεργασία µεταξύ της ∆.Ο.Α. και της Costa Navarino, µε τη σηµαντική συµβολή της Ε.Ο.Ε., έχει ως στόχο να αναδείξει περαιτέρω τις αρχές και τις αξίες του Ολυµπισµού, καθώς και να προωθήσει την Ολυµπιακή παιδεία µέσα από µια σειρά δραστηριοτήτων τόσο στην Costa Navarino όσο και στις εγκαταστάσεις της ∆.Ο.Α. στην Αρχαία Ολυµπία, διαδραµατίζοντας παράλληλα σηµαντικό ρόλο στην προώθηση του γκολφ σε ένα ολοένα αυξανόµενο παγκόσµιο κοινό. Η ονοµασία του νέου International Olympic Academy Golf Course θα αντανακλά τις κοινές αξίες της ∆.Ο.Α., της Ε.Ο.Ε. και της Costa Navarino για την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, τη βιωσιµότητα και την προσωπική ευηµερία. Πρόκειται για ένα εκ των δύο γηπέδων 18 οπών στο Navarino Hills, τα οποία έχει σχεδιάσει ο δύο φορές νικητής Masters José Mar a Olaz bal και θα λειτουργήσουν στις αρχές του 2022. 

Στη χθεσινή παρουσίαση την οποία συντόνισε ο κ. David Jones από το Sky Sports, συµµετείχαν εκπρόσωποι από την ∆ιεθνή Ολυµπιακή Ακαδηµία, την Ελληνική Ολυµπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Οµοσπονδία Γκολφ και την Costa Navarino, µε ειδικούς οµιλητές τον κ. José Mar a Olaz bal και την κα. Suzann Pettersen, GEO Sustainable Golf Champion (η οποία συµµετείχε στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Ρίο και είναι 15 φορές νικήτρια του LPGA Tour). Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε ζωντανή σύνδεση µε το νέο γήπεδο και τον Γενικό ∆ιευθυντή Costa Navarino Golf, κ. Nuno Sepulveda. 

Μαζί του ήταν µέλη της Costa Navarino Junior Golf Academy, που αντιπροσωπεύουν το µέλλον του αθλήµατος. 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής και µέλος της ∆ΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος, ανέφερε σχετικά: «Ανακοινώνουµε σήµερα, Ολυµπιακή Ηµέρα, µία ηµέρα ορόσηµο για τον αθλητισµό και τον Ολυµπισµό, τη συνεργασία της ΕΟΕ µε τη ∆ΟΑ και την Costa Navarino για τη δηµιουργία του πρώτου παγκοσµίως International Olympic Academy Golf Course. Στέλνουµε έτσι, µέσω της προώθησης του γκολφ, ενός αθλήµατος που δεν έχει ηλικιακά όρια, ένα µήνυµα σε όλους, ότι µπορούµε και πρέπει να βάλουµε τον αθλητισµό στη ζωή µας». 

O Πρόεδρος της ∆ιεθνούς Ολυµπιακής Ακαδηµίας, κ. Ισίδωρος Κούβελος, σηµείωσε: «Το αποτέλεσµα αυτής της συνεργασίας θα επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η Ολυµπιακή Παιδεία µέσα από την οποία οι Νέοι έρχονται σε επαφή µε τον Ολυµπισµό, δεν περιορίζεται στα παραδοσιακά µέσα αλλά επίσης επεκτείνεται σε νέες µεθόδους προσέγγισης που οδηγούν µε τη σειρά τους σε καινοτόµα µονοπάτια για περαιτέρω ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου