Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Σύµβαση για Κέντρο Ενηµέρωσης αρχαιολογικής ανασκαφής Ικλαινας

 


Τη σύµβαση µε τον ανάδοχο για το έργο του Κέντρου Ενηµέρωσης της αρχαιολογικής ανασκαφής Ικλαινας, προϋπολογισµού 380.693,22 ευρώ, υπέγραψε την Τετάρτη 28 Ιουλίου ο δήµαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας. Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία “Μαρία Αναστασοπούλου - Αφοί Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε.” µε έκπτωση 43,07%. 

Το έργο που χρηµατοδοτείται από το πρόγραµµα “Φιλόδηµος Ι” και έχει προθεσµία υλοποίησης 12 µήνες, αφορά την αποκατάσταση και χρήση εκ νέου του παλαιού δηµοτικού σχολείου της Ικλαινας ως Κέντρου Ενηµέρωσης για την αρχαιολογική ανασκαφή της κοινότητας. Οι επεµβάσεις που θα πραγµατοποιηθούν στοχεύουν στην εξασφάλιση της στατιστικής επάρκειας και στεγανότητας του κτηρίου, στην πλήρωση των σύγχρονων αναγκών και στην επαναφορά του στην αυθεντική του µορφή. Το κτήριο θα χρησιµοποιηθεί για τις πολιτιστικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάδειξη των εργασιών της αρχαιολογικής ανασκαφής στο µυκηναικό κέντρο που βρίσκεται σε µικρή απόσταση από αυτό. 

Ευχαριστώντας τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήµου για τη συµβολή τους στην προετοιµασία του έργου, ο δήµαρχος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε ότι “µε έργα όπως και αυτό δηµιουργούµε έναν δήµο ανοιχτό στον πολιτισµό. 

Με την ολοκλήρωσή του το Κέντρο Ενηµέρωσης της Ικλαινας θα αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο ενηµέρωσης για την ευρύτερη περιοχή, µέσα από το οποίο θα µπορεί να προβάλλεται ο πολιτισµικός µας πλούτος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου