Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟ∆ΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ "Εδώ και τώρα αναθεώρηση του τοπικού λοκντάουν"

 


“Εδώ και τώρα αναθεώρηση της απόφασης” ζητεί η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, αντιδρώντας στο τοπικό lockdown και σηµειώνοντας ότι “όπως ήταν φυσικό, συνοδεύτηκε από σωρεία ακυρώσεων µε σοβαρές συνέπειες για την οικονοµική µας επιβίωση”. 

Ο πρόεδρός της ∆ηµήτρης Καραλής (φωτό) επισηµαίνει ότι η Ενωση “αφέθηκε µόνη από όλες τις πλευρές να αντιπαλέψει το πρόβληµα, παρά το γεγονός ότι είχε εκπονήσει καµπάνια για τον εµβολιασµό” κι επέκρινε τους υπεύθυνους της κυβέρνησης για το δόγµα «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» τονίζοντας πως “η συµπαράσταση δεν ήταν η αναµενόµενη και, σαν να µην έφτανε αυτό, υπήρξε παντελώς ελλιπής εποπτεία για τον έλεγχο της τήρησης των υγειονοµικών κανόνων”. Εκφράζοντας την ανησυχία του για την επιβίωση του κλάδου, εκτιµά ότι “θα δούµε επιχειρήσεις να καταρρέουν και τα συνήθη «κοράκια» των ευκαιριακών εξαγορών να ελλοχεύουν” και παρατηρεί πως “τα υπουργεία Τουρισµού, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν πλέον το λόγο”.

 

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας ∆. Καραλής σηµειώνει: “Τα κατασταλτικά µέτρα lockdown που επιβλήθηκαν στη Μεσσηνία µε πρόσχηµα την αύξηση των κρουσµάτων που, σηµειωτέον, υπολείπονται από άλλες περιοχές, αναδεικνύουν λάθη, παραλείψεις και συγκυρίες που καταφέρνουν ένα σοβαρό πλήγµα σε έναν κλάδο που απέδειξε έγκαιρα στην πράξη ότι και σχέδιο είχε και στρατηγική είχε αναπτύξει στο πλαίσιο της πρόληψης. Και όλα αυτά, στη µέση της τουριστικής περιόδου και µάλιστα µε όλες τις ελπίδες να έχουν εναποτεθεί στην επέκτασή της. Η Ενωση Ξενοδόχων αφέθηκε µόνη από όλες τις πλευρές να αντιπαλέψει το πρόβληµα, παρά το γεγονός ότι είχε εκπονήσει καµπάνια για τον εµβολιασµό, είχε ζητήσει τη θωράκιση των επαγγελµατιών και των εργαζοµένων µέσω της ενεργοποίησης της διάταξης υγειονοµικής πιστοποίησης µε την επέκταση και του εµβολίου, παράλληλα µε όλες τις άλλες προϋποθέσεις που προβλέπονται απ τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας για την άσκηση του επαγγέλµατος και µε σειρά παρεµβάσεων προς όλες τις εποπτικές και µη Αρχές, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όµως η συµπαράσταση δεν ήταν η αναµενόµενη και, σαν να µην έφτανε αυτό, υπήρξε παντελώς ελλιπής εποπτεία για τον έλεγχο της τήρησης των υγειονοµικών κανόνων. ∆ιαπιστώνουµε για µια ακόµα φορά ότι επιλέγονται λύσεις που είναι πιο εύκολες και ακολουθούν το δόγµα «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι». Το πώς όµως ένας ολόκληρος κλάδος που από πέρυσι έχει «βάλει πλάτη» στα δύσκολα για να στηρίξει την τοπική και την εθνική οικονοµία, θα µπορέσει πλέον να επιβιώσει, όταν η καταστολή προτάσσεται της πρόληψης, θα απαντηθεί στο άµεσο µέλλον, όταν θα δούµε επιχειρήσεις να καταρρέουν και τα συνήθη «κοράκια» των ευκαιριακών εξαγορών να ελλοχεύουν. 

Οι ξενοδόχοι της Μεσσηνίας διατηρούν µικροµεσαίες επιχειρήσεις και δεν έχουν την άνεση της ρευστότητας που µπορεί να διαθέτουν µεγαλύτερες µονάδες µε αποθεµατικά και µε επιλεκτικές ενισχύσεις ακόµα και από τις µη επιστρεπτέες προκαταβολές. Καλούµε τους εµπνευστές της καραντίνας να µας απαντήσουν πώς αντιλαµβάνονται επιτέλους την τουριστική προβολή όταν επί ηµέρες διαλαλούν τα κρούσµατα χωρίς να προβληµατίζονται και να αναλαµβάνουν δράσεις πρόληψης, δείχνοντας µε την ασυνέπεια και την αδιαφορία τους ότι απλά «µας περίµεναν στη γωνία». Ζητάµε εδώ και τώρα αναθεώρηση της απόφασης που, όπως ήταν φυσικό, συνοδεύτηκε από σωρεία ακυρώσεων µε σοβαρές συνέπειες για την οικονοµική µας επιβίωση. Πολύ περισσότερο που η πράξη απέδειξε ότι ακόµα και περιοχές που µπήκαν σε καραντίνα είχαν µετρήσιµα αποτελέσµατα µόνο στη διάρκεια της ισχύος της, ενώ µόλις βγήκαν επανήλθαν στο ίδιο, αν όχι χειρότερο, επιδηµιολογικό επίπεδο. Τα υπουργεία Τουρισµού, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν πλέον το λόγο. Αναµένουµε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου