Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Νέο απορριμματοφόρο στο Δήμο Πύλου-Νέστορος


 Ενα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας, χωρητικότητας 12 κυβικών μέτρων, προστέθηκε από χθες στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα, πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, διαθέτει τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και διατίθεται για την κάλυψη των αναγκών της αποκομιδής απορριμμάτων στη Δ.Ε. Νέστορος.

Το κόστος του απορριμματοφόρου ανέρχεται σε 161.200 ευρώ, μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών, σχετικής με την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

“Με την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού βελτιώνουμε άμεσα την αποτελεσματικότητα αποκομιδής των απορριμμάτων. Μειώνουμε σημαντικά το κόστος συντήρησης - επισκευής του απαρχαιωμένου στόλου και το κόστος λειτουργίας των απορριμματοφόρων. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος των εργαζομένων, βελτιώνουμε την ασφάλειά τους και ταυτόχρονα, σεβόμενοι το περιβάλλον, με τη χρήση σύγχρονων απορριμματοφόρων μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου” επεσήμανε ο δήμαρχος.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, πρόκειται για το δεύτερο απορριμματοφόρο όχημα που προμηθεύεται ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, καθώς το Φεβρουάριο δόθηκε στην κυκλοφορία ένα ακόμα απορριμματοφόρο τύπου πρέσας και χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής με στόχο τον εκσυγχρονισμό όλων των υπηρεσιών του. Βρίσκεται δε σε εξέλιξη η προμήθεια δύο ακόμη οχημάτων, ενός ανατρεπόμενου φορτηγού βαρέος τύπου και ενός πιεστικού μηχανήματος πλύσης κάδων. 

“Με τις ανωτέρω προμήθειες βελτιώνουμε σημαντικά την υπηρεσία καθαριότητας και συνεχίζουμε την προσπάθεια εξεύρεσης νέων πόρων, με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου Πύλου - Νέστορος προς τους δημότες του” ανέφερε ο κ. Καρβέλας και παρατήρησε:

“Παραλάβαμε έναν απαρχαιωμένο, εγκαταλελειμμένο και προβληματικό στόλο οχημάτων, ο οποίος δεν επαρκούσε να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας του δήμου. Σε μία ιδιαίτερη συγκυρία, διεκδικούμε και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Ξεκάθαρος στόχος και προτεραιότητά μας αποτελεί η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του δήμου μας. Αξιοποιώντας τους καρπούς μιας συνετής οικονομικής διαχείρισης, καταφέραμε να αφήσουμε μια ακόμη σημαντική παρακαταθήκη, για έναν σύγχρονο, καθαρότερο και νοικοκυρεμένο δήμο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου