Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ Εντός '22 παραχώρηση του Αεροδροµίου

 


“Ξεκίνησε η αξιοποίηση του Αεροδροµίου της Καλαµάτας -όπου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισµός για την επιλογή χρηµατοοικονοµικών, τεχνικών και νοµικών συµβούλων- µε στόχο στο β’ εξάµηνο του 2022 να βγει ο σχετικός διαγωνισµός”.

Αυτό αναφέρει το Υπερταµείο σχετικά µε τη διαδικασία παραχώρησης του Αεροδροµίου της Καλαµάτας στον απολογισµό δράσης του προηγούµενου έτους, που δηµοσιεύθηκε χθες. Υπενθυµίζουµε ότι το Φεβρουάριο ολοκληρώθηκε η αυτοψία και καταγραφή των υφιστάµενων υποδοµών και αναγκών του Αεροδροµίου από εξειδικευµένο κλιµάκιο του Υπερταµείου και του τεχνικού συµβούλου που έχει επιλεγεί για τη διαδικασία παραχώρησής του. Σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό, το τρέχον στάδιο της διαδικασίας παραχώρησης περιλαµβάνει 3 κύριες φάσεις: Αρχικά ο τεχνικός σύµβουλος προετοιµάζει τη διαγωνιστική διαδικασία, πραγµατοποιώντας λεπτοµερή ανάλυση των αναγκών που υφίστανται για αναβάθµιση τόσο των υποδοµών όσο και του εξοπλισµού. Στη  δεύτερη φάση  καταρτίζεται το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Αεροδροµίου, στο οποίο καταγράφεται αναλυτικά η κοστολόγηση όλων των παρεµβάσεων που εντοπίστηκαν στην προηγούµενη φάση και περιγράφονται όλες οι ενέργειες αναβάθµισης που πρέπει να πραγµατοποιηθούν. Τέλος στην τρίτη φάση ολοκληρώνονται τα τεύχη δηµοπράτησης, πραγµατοποιείται δηµοσιοποίησή τους και ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου για την παραχώρηση. Σύµφωνα µε προηγούµενες ανακοινώσεις του υπουργείου Υποδοµών, για τον εκσυγχρονισµό του Αεροδροµίου της Καλαµάτας µεταξύ άλλων απαιτούνται: 

1) Αναβάθµιση διαδρόµου και τροχοδρόµου, εκσυγχρονισµός ηλεκτρικού δικτύου και δικτύου φωτεινής σήµανσης, προϋπολογισµού 19.870.650 ευρώ. 

2) Κατασκευή νέου Πύργου Ελέγχου Αεροδροµίου (ΠΕΑ) και υποστηρικτικού κτηρίου, προϋπολογισµού 10.000.000 ευρώ. 

3) Αναβάθµιση δικτύου αποχέτευσης αστικού τύπου λυµάτων εντός του Αεροδροµίου, προϋπολογισµού 6.000.000 ευρώ. 

Επίσης τα προγραµµατιζόµενα έργα σύµφωνα µε το master plan του 2002 είναι: 

1) Επέκταση και αναδιαρρύθµιση του κτηρίου του αεροσταθµού κατά 2.500 τ.µ. (µε δυνατότητα επί πλέον επέκτασης κατά 2.500 τ.µ.) και διαµόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Σε ό,τι αφορά την αναδιαρρύθµιση και συντήρηση του υπάρχοντος κτηρίου του αεροσταθµού, έχει ήδη εκπονηθεί και εγκριθεί από την ΥΠΑ η τεχνική µελέτη του έργου, προϋπολογισµού 1.863.834,00 ευρώ. 

2) Επέκταση δαπέδου στάθµευσης αεροσκαφών προς βορρά κατά 32.000 τ.µ. και κατασκευή συνδετήριου τροχοδρόµου στην περιοχή που θα απαλλοτριωθεί. 

3) Επέκταση θέσεων στάθµευσης αυτοκινήτων µε επέκταση και αναδιαµόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. 

4) Κατασκευή νέων εγκαταστάσεων ανεφοδιασµού αεροσκαφών µε καύσιµα. 

Θ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου