Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΚΑΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟ∆ΡΟΜΙΟ «Επέκταση διαδρόµου για υπερατλαντικές πτήσεις»

 


Θέµα εκσυγχρονισµού του Αερολιµένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" ώστε να µπορεί να εξυπηρετεί υπερατλαντικές πτήσεις θέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας ∆ηµήτρης Καραλής, µε αφορµή την αδελφοποίηση της Καλαµάτας µε την πόλη Lowell στην περιοχή της Βοστόνης. 

Υπενθυµίζουµε ότι το σηµερινό µήκος του διαδρόµου στο Αεροδρόµιο της Καλαµάτας δεν αρκεί για την απογείωση και προσγείωση αεροσκαφών ευρείας ατράκτου που εκτελούν τις υπερατλαντικές πτήσεις. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καραλή:

«Η αδελφοποίηση της Καλαµάτας µε την πόλη Lowell στην περιοχή της Βοστόνης των ΗΠΑ, µε έµφαση στο τρίπτυχο πολιτισµός - τουρισµός - επενδύσεις αποτελεί σηµαντικό βήµα προσέγγισης µε την αµερικανική τουριστική αγορά και εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάγκης διεύρυνσης της ταξιδιωτικής κίνησης από χώρες µε ειδικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Μεσσηνία. Πολύ περισσότερο που η συγκεκριµένη πόλη διαθέτει δυναµικό οµογενειακό στοιχείο στο οποίο επίσης οφείλουµε να προσανατολίσουµε τη στρατηγική µας. Με την έννοια αυτή, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ∆ήµου Καλαµάτας και προσωπικά του δηµάρχου, την οποία και στήριξε έµπρακτα µε την εκπροσώπηση στη σχετική τελετή από τον γενικό γραµµατέα της Ένωσης ∆ηµήτρη Πατριαρχέα. Το άνοιγµα νέων και δυναµικών αγορών, όπως η αµερικανική, που µε την ενίσχυση των πτήσεων προς την Ελλάδα µπορεί να αποβεί ωφέλιµη από όλες τις απόψεις, ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διανύουµε, είναι και αναγκαίο και ελπιδοφόρο. Ωστόσο οφείλουµε να δραστηριοποιηθούµε και στη βελτίωση των υποδοµών, όπως το αεροδρόµιο, ώστε να έχουµε τη δυνατότητα προσέγγισης σε σηµαντικές αγορές ενδιαφέροντος. Το έχουµε επανειληµµένα τονίσει όπως και για το οδικό δίκτυο, γιατί πέρα από τον εκσυγχρονισµό των τουριστικών επιχειρήσεων στον οποίο, παρά τις δυσκολίες, έχουµε προχωρήσει, η προσβασιµότητα σε κάθε προορισµό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου