Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

“NAVARINO CHALLENGE” Υπαίθριες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

 Η πολυβραβευµένη διοργάνωση αθλητικού τουρισµού “Navarino Challenge”, γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια της, ενώνοντας ανθρώπους, όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων µέσα από τον αθλητισµό.

Ερασιτέχνες και επαγγελµατίες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν από 21 έως 23 Οκτωβρίου, στην Costa Navarino και την Πύλο.

 

Ακολούθησε τα βήµατα του Τηλέµαχου 

Οι συµµετέχοντες στο “Navarino Challenge”, έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε έναν από τους κορυφαίους ηµιµαραθωνίους 21,1χλµ. στην Ελλάδα, µαζί µε τον Ελληνοαµερικανό υπερµαραθωνοδρόµο Κωνσταντίνο Καρνάζη και να διασχίσουν την πανέµορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς ακολουθώντας το µονοπάτι που χάραξε ο Τηλέµαχος αναζητώντας τον Οδυσσέα σύµφωνα µε την οµηρική παράδοση, στην πατρίδα του βασιλιά Νέστορα. Παράλληλα, µπορούν να επιλέξουν ανάµεσα στη διαδροµή των 10χλµ. ή τη διασκεδαστική διαδροµή των 5χλµ., την οποία µπορούν να ακολουθήσουν ακόµα και µε δυναµικό βάδισµα. Την ίδια ηµέρα θα διεξαχθεί σε δύο γκρουπ και η παιδική διαδροµή του 1χλµ, για παιδιά 10-14 ετών και παιδιά έως 9 ετών. Οι συµµετέχοντες στο τρέξιµο µπορούν να κινηθούν άµεσα και να αξιοποιήσουν τις early bird προσφορές που ισχύουν έως τις 31 Ιουλίου µε έκπτωση πάνω από 50%. Ο παιδικός αγώνας διεξάγεται χωρίς κόστος συµµετοχής. Να σηµειωθεί ότι η διοργάνωση, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τους ίδιους τους αθλητές, προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής χρηµάτων από ακύρωση εγγραφών, µέχρι την 1η Σεπτεµβρίου. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. 

Λάβε µέρος στο τουρνουά beach volley µε θέα το Ιόνιο πέλαγος 

Με θέα στους αµµόλοφους και τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, η αµµώδης παραλία The Dunes Beach στην περιοχή Navarino Dunes της Costa Navarino, θα φιλοξενήσει και πάλι το Navarino Challenge King of the Court Beach Volley Tournament. Το Ολυµπιακό άθληµα του beach volley, επιστρέφει µε πρεσβευτή τον πρώην διεθνή Έλληνα πετοσφαιριστή και ρέκορντµαν συµµετοχών µε την Εθνική Ελλάδος, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη. Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου το τουρνουά θα περιλαµβάνει ξεχωριστές κατηγορίες ανδρών και γυναικών ενώ την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το τουρνουά θα είναι µεικτό. Όλες οι δραστηριότητες του beach volley πραγµατοποιούνται µε την υποστήριξη του Triantafyllidis Beach Arena. Για δηλώσεις συµµετοχών και περισσότερες πληροφορίες: info(at)beacharena.gr 

Τένις στο Mouratoglou Tennis Center Costa Navarino 

Οι συµµετέχοντες στο “Navarino Challenge” θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα tennis clinics που θα γίνουν για ηλικίες 6 έως 9 ετών και 10 έως 13 ετών, καθώς και να συµµετάσχουν στα τουρνουά τένις Round Robbin ανδρών και γυναικών, που θα πραγµατοποιηθούν µε την υποστήριξη του Mouratoglou Tennis Center Costa Navarino υπό την καθοδήγηση κορυφαίων προπονητών. Η Costa Navarino είναι η πρώτη ευρωπαϊκή τοποθεσία που φιλοξενεί το Mouratoglou Tennis Center, ενώ οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, διαθέτουν συνολικά 16 γήπεδα τένις στην περιοχή Navarino Dunes, µε θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Για δηλώσεις συµµετοχών και περισσότερες πληροφορίες: tennis(at)costanavarino.com 

Στίβος, pilates, ποδήλατο, γκολφ για όλους! 

Το πρόγραµµα του “Navarino Challenge” δίνει την ευκαιρία στο κοινό να έρθε πιο κοντά στον αθλητισµό και να µάθει τα οφέλη που προσφέρει, δίπλα σε κορυφαίους instructors. 

Πιο συγκεκριµένα, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να λάβεις µέρος σε δραστηριότητες όπως beachathlon για γονείς & παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών µε τον Ολυµπιονίκη και πρωταθλητή Ευρώπης Περικλή Ιακωβάκη, µαθήµατα pilates µε την οµάδα της καθηγήτριας φυσικής αγωγής, Μάντη Περσάκη, ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά µε την υποστήριξη του Navarino Outdoors και µαθήµατα golf για 2 ηµέρες, µε την υποστήριξη του Navarino Golf Academy. Να σηµειωθεί ότι η Samsung Electronics Hellas στηρίζει τη διοργάνωση για 6η συνεχή χρονιά ως Official Technology Partner. 

Επίσηµοι χορηγοί φιλοξενίας είναι η Costa Navarino και το ξενοδοχείο The Westin Resort Costa Navarino. Αρωγοί του Navarino Challenge είναι οι Vita N Travel και Kayak. 

Το “Navarino Challenge” θα πραγµατοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισµού, που έχει ως αποστολή τον προγραµµατισµό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής καθώς και τον σχεδιασµό της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. 

Τη διοργάνωση καιτο sports production έχει αναλάβει η ActiveMedia Group.

Βόλτα µε καγιάκ στον όρµο της Πύλου 


Με σηµείο εκκίνησης το Εστιατόριο Ποσειδωνία, γνωστό για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και τα τοπικά εδέσµατά του στο λιµάνι της Πύλου, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, θα πραγµατοποιηθεί βόλτα µε καγιάκ στη νήσο Σφακτηρία µε την υποστήριξη του Explore Messinia. 

Οι συµµετέχοντες θα κωπηλατήσουν στον όρµο του Ναβαρίνου και θα εξερευνήσουν την ακτογραµµή της Σφακτηρίας. Για συµµετοχές: welcome(at)exploremessinia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου