Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ατομική έκθεση της Στεφανίας Βελδεμίρη στην Οικία Τσικλητήρα


 Tην ατομική έκθεση της Στεφανίας Βελδεμίρη με τίτλο “Apu2 art project” συνεχίζει να φιλοξενεί στην Οικία Τσικλητήρα ο Δήμος Πύλου Νέστωρος. Την έκθεση επιμελείται η Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης Μαρία Βασιλική Κενανίδου. 

Με τρυφερότητα και ευαισθησία η Στεφανία Βελδεμίρη εισάγει το κοινό στον εικαστικό της μικρόκοσμο, με εμπαικτική διάθεση και συνεκτικούς υποδόριους δεσμούς, ανατρεπτικό σχολιασμό και χιούμορ. Εμπλέκει ψευδαισθητικά τα αληθινά αρχαιολογικά ευρήματα με τα έργα τέχνης της, εμπαίζοντας την αντιληπτική ικανότητα από εσκεμμένη δική της παραπλανητική επινόηση. 

Διανοίγει εσωτερικές διαδρομές σε μία άλλη διάσταση πέρα από την πρώτη ανάγνωση, πέρα από το εμφανές, το ορατό, με σαφή μετατόπιση στο χώρο της εσωτερικευμένης εμπειρίας. 

Τα έργα της ενέχουν, την αγάπη της για την αρχαιολογία και τον κόσμο της που αποτέλεσε διέξοδο από τη δύσκολη καθηλωτική της καθημερινότητα. Ξεδιπλώνουν την περιπέτεια μιας σκέψης, με αμεσότητα, μελετημένες συμβολικές προεκτάσεις και εννοιολογική χροιά. 

Με τα ζωγραφικά της έργα να εκτίθενται και εκτός κτιρίου, ορίζει και διαχέει «ασύνορα» τον εσωτερικό χώρο με τον κήπο και την ευρύχωρη αυλή, αναπτύσσοντας έναν συνεχή διάλογο μεταξύ τους, σε αλληλεξάρτηση και συμπληρωματικότητα νέων σχέσεων με το κοινό, τόσο εντός όσο και έκτος των εκθεσιακών συμβάσεων. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινές: 10 π.μ. έως 8 μ.μ., Κυριακές: 10 π.μ. έως 6 μ.μ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου