Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Εκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια στη Μεθώνη

 Εκθεση με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831): η ζωή και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη» θα διοργανώσει ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης. 

Η έκθεση βασίζεται στο υλικό της έκθεσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής που διοργανώθηκε το 2016 με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας: η πορεία του στο χρόνο». Παράλληλα δίνεται έμφαση στην σχέση του Ι. Καποδίστρια με τη Μεθώνη και τους κατοίκους της. 

Η έκθεση θα υλοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής και το Δήμο Πύλου-Νέστορος. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη στις 8.30 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Ωρες λειτουργίας από τις 8.30 μ.μ. έως τις 11.30 μ.μ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Γενικός Συντονισμός: Μαρία Καμηλάκη (Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής), Παναγιώτης Καρβέλας (Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος). Επιμέλεια - Οργάνωση: Άντζελα Καραπάνου (Προϊσταμένη Τμήματος Κοινοβουλευτικών Αρχείων Βιβλιοθήκης της Βουλής), Αντώνιος Τσιρίγος (Πρόεδρος Φίλων Κάστρου Μεθώνης). Συνεργασία: Στάθης Κουτρουβίδης (Ιστορικός, Βιβλιοθήκη της Βουλής). Γραφιστικός σχεδιασμός - Εκτυπώσεις: Κ. Μπεζεριάνος. Η έκθεση θα γίνει με την ευγενική αρωγή της Βουλής των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου